כזכור, בתאריך ה- 19.6.2009, חתם משרד האוצר ביחד עם אותן חברות ביטוח על הסכם לפיו תיקח על עצמה המדינה חלק מהסיכון במסגרת ביטוח סיכוני אשראי לטווח קצר, באופן שיאפשר ליצואנים ליהנות ממסגרות ביטוח גדולות יותר. במסגרת התוכנית, הוצאו פוליסות ביטוח למעל 1,000 עסקאות ייצוא בהיקף של כ- 275 מיליון דולר.
מניתוח שערכה חטיבת המימון באגף החשכ"ל על יישום כלי האשראי השונים המופעלים על ידי משרד האוצר, עלה כי עד כה יצואנים קטנים התקשו ליהנות מיתרונות התכנית כיוון שעמלת המינימום השנתית שהמבטחים גובים מהם היא גבוהה ביחס לסכום השנתי המבוטח, ועל כן הם כלל לא משתמשים בביטוח סיכוני אשראי לטווח קצר, שמעמיד להם המבטח וכתוצאה מכך גם אינם נהנים מהגדלת מסגרות הביטוח במסגרת ההסכם של המבטחים עם המדינה.
אגף החשב הכללי, שם דגש רב בשנתיים האחרונות על עידוד הייצוא כחלק ממדיניות משרד האוצר. לאור הממצאים כאמור, הוחלט באגף לפעול על מנת לאפשר ליצואנים הקטנים נגישות לביטוח סיכוני אשראי לטווח קצר, דבר אשר יאפשר להם להגדיל את מספר עסקאות היצוא ונפחן. במסגרת התוכנית, הסכימה המדינה להפחית את העמלה שנגבית על ידה בגין ביטוח הרובד השני של הסיכון בתמורה לכך שהמבטח המסחרי יפחית את עמלת המינימום השנתית.
הסגן הבכיר לחשב הכללי, ערן היימר, מסר כי "המשבר הגלובאלי האחרון חיזק את הצורך בביטוח סיכוני סחר חוץ, ולא אחת הבנקים מתנים מימון פעילות היצוא בביטוח זה. במצב זה, העדר ביטוח סיכוני סחר חוץ למגזר היצואנים הקטנים עלול למנוע עסקאות ייצוא. אנו מאמינים כי תוכנית זו, אשר תוכננה באופן מיוחד ליצואנים קטנים, תשא פירות, ומעגל חדש של יצואנים יוכל להיכנס לשוק הביטוח לטווח הקצר ולהגדיל את היצוא, המהווה אחד ממנועי הצמיחה העיקריים של המשק".