עוף ממולא עם פריקי בקרסט תבלינים ופרג - בין חג הפורים לחג הפסח ממליץ שף מלון כפר גלעדי אריק ג'ינו על מתכון בשרי עם שלל תבלינים ופרג
למילוי -
- 300 גרם פריקי
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 100 גרם צנוברים קלוי
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור טחון
- בהרט לפי הטעם
- ציר עוף או מים (כמות שתכסה את הפריקי בעת הבישול)
- 1 עוף שלם (מס' 2)
למרינדה -
- 100 גרם גרגירי כוסברה
- 100 גרם פרג
- טימין קצוץ
- מלח גס לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 2 כוסות שמן זית
- 2 כפות דבש תמרים
אופן ההכנה למילוי–
- יוצקים מעט שמן זית למחבת ומוסיפים את הבצל.
- מקפיצים עד הזהבה מוסיפים את הפריקי ומקפיצים קלות.
- שמים את התבלינים,מיד אחר כך את הציר עוף.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר במכסה כ-10 דקות ומכבים את האש.
- הפריקי ימשיך להתאדות כשהסיר מכוסה כ-20 דקות ואז פותחים את המכסה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והצנובר הקלוי ומערבבים.
אופן הכנה לעוף-
- מניחים את העוף על קרש עבודה וממלאים אותו עם הפריקי שבשלנו.
- לוקחים שיפוד מעץ ונועצים אותו בחלק האחורי של העוף על מנת שהמילוי ישאר בתוכו.
- לשפוך את שמן הזית ,הדבש, התמרים והפרג לקערה ונערבב עם מטרפה ,מוסיפים בהמשל את הטימין ושאר התבלינים ומערבבים.
- מעסים את העוף מכל צדדיו עם המרינדה ובהמשך לרפד אותו עם התבלינים.
- מכניסים לתנור ל180 מעלות כ45 דקות ומגישים .
בתאבון!