כלים

עוף ממולא עם פריקי בקרסט תבלינים ופרג - בין חג הפורים לחג הפסח ממליץ שף מלון כפר גלעדי אריק ג'ינו על מתכון בשרי עם שלל תבלינים ופרג

למילוי -

  • 300 גרם פריקי
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 100 גרם צנוברים קלוי
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מלח  לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון
  • בהרט  לפי הטעם
  • ציר עוף או מים (כמות שתכסה את הפריקי בעת הבישול)
  • 1 עוף שלם (מס' 2)

למרינדה -

  • 100 גרם גרגירי כוסברה
  • 100 גרם פרג
  • טימין קצוץ
  • מלח גס לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כוסות שמן זית
  • 2 כפות דבש תמרים

אופן ההכנה למילוי

  • יוצקים מעט שמן זית למחבת ומוסיפים את הבצל.
  • מקפיצים עד הזהבה מוסיפים את הפריקי ומקפיצים קלות.
  • שמים את התבלינים,מיד אחר כך את הציר עוף.
  • מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר במכסה כ-10 דקות ומכבים את האש.
  • הפריקי ימשיך להתאדות כשהסיר מכוסה כ-20 דקות ואז פותחים את המכסה.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והצנובר הקלוי ומערבבים.

אופן הכנה לעוף-

  • מניחים את העוף על קרש עבודה וממלאים אותו עם הפריקי שבשלנו.
  • לוקחים שיפוד מעץ ונועצים אותו בחלק האחורי של העוף על מנת שהמילוי ישאר בתוכו.
  • לשפוך את שמן הזית ,הדבש, התמרים והפרג לקערה ונערבב עם מטרפה ,מוסיפים בהמשל את הטימין ושאר התבלינים ומערבבים.
  • מעסים את העוף מכל צדדיו עם המרינדה ובהמשך לרפד אותו עם התבלינים.
  • מכניסים לתנור ל180 מעלות  כ45 דקות  ומגישים .

בתאבון!