המכרז לבניית 592 יח"ד ב-4 מתחמים בבניה רוויה שכונת הפרסה הסתיים בהצלחה: רשות מקרקעי ישראל הודיעה כי החברות "א. כפיר אחזקות ובנין (1991) בע"מ" ו- "עץ השקד נדל"ן בע"מ, א. חבר בע"מ" זכו במכרז לבניית 592 יח"ד ב-4 מתחמים לבנייה רוויה, במסגרת 'דיור במחיר מופחת' בחיפה. למכרז הוגשו 18 הצעות.
נדלן
4 זוכים הוכרזו על ידי ועדת המכרזים של רשות מקרקעי ישראל במכרז למגורים ושטחי מסחר בשכונה הירוקה והמבוקשת - "שכונת אשכול"
רשות מקרקעי ישראל הכריזה היום על 4 זוכים במכרז בשדה דב. המגרשים במכרז הינם חלק מתכנית מועדפת לדיור (תמל/3001 – 'שכונת אשכול ברובע שדה דב'), הממוקמת בצומת הרחובות ש"י עגנון ולוי אשכול בתל אביב (טרמינל שדה דב). היא מתפרסת על שטח כולל של כ-340 דונם והיא אחת משלוש תכניות להצבת תשתית תכנונית להקמת רובע מגורים חדש באזור שדה דב שיכלול בסה"כ כ – 16,000 יח"ד ושטחי תעסוקה, מלונאות ומסחר.
רשות מקרקעי ישראל מפרסמת מכרז מקוון למגרש לתעשיה באשדוד
המכרז מתבסס על שלוש תכניות לאזור . התעשייה הצפוני של אשדוד. האזור משתרע מצפון למסילת הרכבת וממזרח לפי גלילות, בסיס הדלק ומגרש ההדרכה לרכב. .שטח המגרש 3,542 מ"ר ביעודים של תעשייה נקיה, תעשייה עתירת ידע, משרדים ומסחר.מחיר המינימום עומד על 5.4 מליון ₪.
רשות מקרקעי ישראל מפרסמת מכרז ליזמים לבניית 296 יח"ד להשכרה לטווח ארוך בצומת פת בירושלים
רשות מקרקעי ישראל [רמ"י] מפרסמת מכרז פומבי לרכישת זכויות חכירה ישירה (ללא הסכם פיתוח) לבנייה של כ- 296 יח"ד בשני מגרשים להשכרה לטווח ארוך בצומת פת, ירושלים. שטח התכנית הוא כ-8.5 דונם ונמצא בשולי שכונת הקטמונים ומהווה חוליה ראשונה בשרשרת המניעה את רעיון הבינוי-פינוי-בינוי.
4400 יח"ד יתווספו לקריית עקרון- תכנית רשות מקרקעי ישראל אושרה בותמ"ל
התוכנית להקמת רובע המגורים החדש בהיקף של כ4.400 יח"ד בצפון מזרח קרית עקרון אושרה ע"י הותמ"ל. התוכנית מהווה התפתחות אורבנית טבעית של קריית עקרון למען צמיחה והתפתחות של הישוב הקיים.
הפוטנציאל של קרקע חקלאית
הפוטנציאל של קרקע חקלאית ידוע לכל משקיע נדל"ן וגם מי שתמיד חלם להשקיע בנדל"ן ולא העז עד כה יודע הייטב מה הפוטנציאל של קרקע חקלאית. קרקע חקלאית כשלעצמה ייתכן ואינה השקעה כל כך אטרקטיבית נוכח מצב החקלאות בארץ. אך הפוטנציאל של קרקע חקלאית על ידי הפיכת לקרקע מאושרת לבנייה, בוודאי בנייה רבת קומות באזור מבוקש במרכז הארץ, הופך את הפוטנציאל של קרקע חקלאית למשהו שחובה לבדוק לפני שפוסלים ואם יש לכם הון עצמי מספיק ומעט סבלנות, יש לכם קלף מנצח ביד לשנים הבאות!