כלים

סקר חדש שיזם המרכז לאנדומטריוזיס בשיבא מגלה: רוב הנשים בישראל שסובלות מאנדומטריוזיס מאובחנות באיחור – מצב שעלול לגרום לנזק בריאותי

נשים רבות בישראל מאובחנות באיחור כסובלות מאנדומטריוזיס, למרות שהן סובלות מתסמינים אופיניים, כמו כאבי מחזור קשים. כך עולה מסקר חדש שערך מכון המחקר "Pvalue" עבור המרכז לאנדומטריוזיס בשיבא.

הסקר, שנערך בקרב מדגם אקראי של 91 מומחים ברפואת נשים בקהילה, מגלה כי 44% מן הרופאים סוברים כי קיים איחור באבחון של המחלה בישראל עקב מודעות נמוכה ו- 18.6% חושבים שיש איחור הנובע מהעדר בדיקה פשוטה ומהימנה למחלה. 25.6% מהרופאים סוברים כי בישראל, בשונה ממדינות אחרות בעולם, לא קיים איחור כזה ו- 11.6% נוספים סוברים כי לא קיים איחור עקב הרמה הגבוהה של הרפואה בישראל.

עוד עולה מהסקר, שכמחצית מהרופאים סוברים כי קיים נזק לבריאות האישה בשל אבחון מאוחר של אנדומטריוזיס. רופאים צעירים מעריכים את האבחון המאוחר כמזיק יותר בהשוואה לרופאים בעלי ותק גבוה מ- 11 שנים.

ד"ר דוד סוריאנו, מנהל המרכז לאנדומטריוזיס בשיבא: "נשים רבות הסובלות מאנדומטריוזיס לא מקבלות כיום טיפול נאות עקב איחור באבחון. יש להגביר בדחיפות את המודעות למחלה. זהו הליך בלתי נפרד מזכויות החולה."

כ- 70% מהרופאים שהשתתפו בסקר סוברים כי בשנים האחרונות נרשמה בישראל עלייה בשיעור הנשים הסובלות מאנדומטריוזיס. העלייה מיוחסת בעיקר לעלייה במודעות הרופאים לאבחון המחלה.

כ- 60% מהרופאים דיווחו כי הם מטפלים בממוצע ב- 3-5 נשים עם חשד לאנומטריוזיס מידי חודש ו- 25% על 6 עד 10 נשים מטופלות.