עוד עולה מהסקר שאחוז הנשאלים הסובלים מצרבת עומד על כ-26% , כאשר ההתפלגות בין גברים ונשים היא דומה. המאכלים הנפוצים ביותר המעוררים צרבת, על פי הסקר, הם מאכלים מטוגנים ומאכלים עתירי שמן, כמו כן אוכל חריף גם הוא בין הגורמים העיקריים לצרבת. נתון מפתיע שעלה בסקר הוא שכ-7% מהנשים ציינו כי עגבניה גורמת להן לצרבת בעוד שאף אחד מהגברים לא ציין את העגבניה כמעוררת צרבת.
המשיבים על הסקר נשאלו באיזה אופן הם מטפלים בצרבת, ככל שגיל הנשאל עלה כך נרשמה עלייה בשיעור המשתמשים בטיפול למניעת הצרבת מראש. שכבת הביניים (גילאי 35-54) משתמשים בעיקר בתרופות לטיפול ומניעת הצרבת כמו למשל, אומפרדקס Z. ודווקא בשכבות הגיל הצעירות יותר ,פונים לתרופות סבתא שונות על מנת לטפל בצרבת.
הרוקח אבנר יאראק, מנהל אבטחת איכות בחברת התרופות דקסל פארמה ציין בתגובה לעובדה שהנשנוש המועדף על הישראלים בזמן הצפייה במשחקים הוא פיצוחים: "מרבית סוגי הגרעינים מכילים אחוז גבוה של שומן ועלולים לעורר צרבת. אם אתם נמנים עם הקבוצה שחייבת לנשנש משהו במהלך הצפייה במשחק, ותרו על הגרעינים והחליפו בבייגלה או בירקות עם מטבל (לא חריף) כך תוכלו ליהנות מחווית הצפייה גם ביום למחרת".