כלים

רעידת האדמה ביפן והאירועים הקשים שבאו לאחר מכן, מעוררים עניין רב ורצון לסייע, בקרב גולשים מכל העולם. פושעי המחשוב מודעים לכך ומנצלים זאת בציניות. ענקית אבטחת המידע, מק'אפי, מזהירה את הגולשים מפני הונאות אינטרנט שונות הקשורות לאסון הכבד ביפן

במק'אפי מזכירים כי אסונות טבע מנוצלים פעמים רבות על ידי פושעי המחשוב להשגת מטרותיהם. כך היה למשל ברעידת האדמה בהאיטי לפני כשנה. על הגולשים להיות מודעים לכך, כאשר הם מקבלים אי- מיילים בנושא וכן בעת חיפוש באינטרנט וגלישה ברשתות החברתיות.

בין ההונאות בנושא, ניתן למצוא אתרי צדקה מזויפים ואי- מיילים מזויפים הנראים כאילו הגיעו מארגוני צדקה לגיטימיים, המפצירים בגולשים לתרום. הודעות אי- מייל אלו לרוב כוללות לינקים, המובילים את הגולש לאתר מזויף, שם יתבקש התורם למסור את פרטיו האישיים, כולל מספר כרטיס אשראי.

ניתן להגיע לאתרים מזויפים בנושא, גם בעת חיפוש במנועי החיפוש באינטרנט, לאחר שפושעי המחשוב שתלו את האתרים הללו בתוצאות החיפוש. ישנם גם אי- מיילים המגיעים כביכול מניצולים או מאנשי סיוע, המבקשים תרומה (מצורפת דוגמא). בכל המקרים האלו, חשוף הגולש לגניבת כספו ולגניבת פרטיו האישיים ופרטי כרטיס האשראי.

בנוסף, פושעי המחשוב מפיצים לינקים זדוניים המפנים לתמונות וקטעי וידאו מאזור האסון. כאשר הגולש נכנס ללינק הוא למעשה מוריד למחשב תוכנה זדונית. כמו כן, הנוכלים עושים שימוש גם במדיה החברתית לצורך הפצת לינקים זדוניים ובקשות תרומה מזויפות.

מק'אפי מציעה למי שמעוניין לתרום לנפגעי האסון ביפן, לפנות לאתרי ארגוני הצדקה המוכרים והרשמיים ולא להשיב להודעות ספאם בנושא. יש להיזהר גם מפניות המגיעות באמצעות הרשתות החברתיות. לפני תרומה לארגון צדקה באינטרנט יש לבדוק היטב שמדובר באתר האמיתי של ארגון הצדקה ולא באתר מזויף. הדומיין.Org  לא מבטיח שמדובר בארגון לגיטימי. כמו כן, מציעה מק'אפי להיזהר בפתיחת לינקים המבטיחים סרטונים דרמטיים או תמונות מזירת האסון, במיוחד אם מדובר בכתובות URL מקוצרות שלא ניתן לדעת את מקורן.