בישיבה הוצג הדו"ח ונסקרו הנתונים הכלכליים המוכיחים כי כלכלת ישראל עברה את המשבר בהצלחה יחסית. בין היתר הוצגו נתונים כלכליים על יחס חוב תוצר נמוך יחסית למדינות המערב בישראל ותחזיות חיוביות לצמיחת התל"ג בשנים 2010 ו-2011, של 3.7% ו-4.0% בהתאמה.
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, ציין כי אחת הסיבות להתמודדות הטובה של ישראל עם המשבר הכלכלי הייתה השמרנות היחסית של הבנקים. בתגובה לטענה זו ציינה יו"ר וועדת המשנה לביטוח ושוק ההון, ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) כי השמרנות שאפיינה את הבנקים כלל לא אפיינה את הגופים המוסדיים וכי זהו מזל גדול של מדינת ישראל שלא התמוטט גוף מוסדי במהלך המשבר.
"האספקט החיובי של משבר הוא הלמידה מטעויות שמתבצעת לאחריו. למידה כזו לצערי לא התקיימה בקרב שוק האג"ח הפנסיוני והרגולציה הממשלתית על התחום. השוק חזר לאופן הפעילות הבעייתית שאפיינה אותו טרם המשבר, וכיום אף קיים חשש מהותי כי מתגבשת בשוק זה בועה מסוכנת. הרגולציה הישראלית על שוק ההון הייתה חייבת ללמוד מהמשבר ולשנות את מבנה הרגולציה בישראל על ידי הוצאת אגף שוק ההון מהאוצר. המצב בשוק אגרות החוב הקונצרטיות אינו יכול להימשך." אמרה קירשנבאום.
בתשובה ענה הנגיד סטנלי פישר כי אכן יש בעיות במערכת הפיננסית הישראלית: "אסור לנו להיתפס לשאננות. יצאנו מהמשבר במצב כלכלי יחסית טוב אך המערכת הפיננסית אינה חפה מבעיות. יהיה צורך לטפל בסוגיית האג"ח הקונצרני בקרוב ונצטרך לנקוט בצעדים בנושא."