כלים

בשנה העשירית, פסטיבל קלאסי בים האדום שיתקיים ב 6-8 בינואר 2011, בנמל אילת (האנגר 6) מציג תכנית אמנותית עשירה ומשובחת מעולם המוסיקה הקלאסית. הפסטיבל אשר זוכה מדי שנה להצלחה חסרת תקדים, מצליח לייצר תכנים מחודשים ואיכותיים לקהל הרחב המגיע מהארץ ומהעולם. הפסטיבל הינו פרי יוזמתו של המנצח הנודע, מאסטרו ולרי גרגייב אשר יכבד את הקהל בנוכחותו יחד עם תזמורת ומקהלת בית האופרה מָרִינְסְקִי, ויחד יגישו תוכנית קונצרטים משובחת ומרגשת

valerygregהפקת הפסטיבל: "כל הקונצרטים יתקיימו על במה מושקעת אחת הממוקמת בתוך האנגר 6 בנמל אילת. האנגר מכיל כ - 2400 מקומות ישיבה. ואנחנו ערוכים לקלוט כמות כזו של אנשים במסגרת ההאנגר המרשים. השנה השקענו בפן האומנותי והטכני באומדן של 5 מיליון ₪. אנחנו מאוד מאמינים בפסטיבל. הוא משקף זווית מוסיקאלית ייחודית והאווירה בהתאם כבר עשור שנים. שיהיו לנו עוד עשורים רבים לפסטיבל הקלאסי".

ולרי גרגייב, מנהל אומנותי: "הפסטיבל הוא הבייבי שלי. הוא סוג של זרע שהתפתח לפרח יפהפה בן עשר שנים. אני מאמין כי צלילי המוסיקה שיבקעו מתוך ההאנגר בעיר אילת יתרמו להעמקת השלום ולקירוב לבבות. זו אולי קלישאה או תמימות. אבל עובדה שהפסטיבל הזה, שהיה חיזיון קטן, הפך, במהלך עשר שנים, לעמוד איתן במוסיקה הקלאסית בארץ. מחכה בקוצר רוח".

ולרי גרגייב

ולרי גרגייב, מגדולי המנצחים הפועלים כיום בעולם, ונחשב לתופעה חד פעמית בעולם הניצוח. גרגייב הפנט את קהל אוהדי המוסיקה ברחבי העולם ובישראל בזכות אישיותו הכריזמטית והיצירתית, המקוריות באמנות הניצוח וחיפושו אחר המשמעות והעומק בכל יצירה עליה הוא מנצח. בעמידתו ובשפת גופו המוסיקלית, בידיו המלוות כל מליל וצבע מעביר גרגייב את המסר המוזיקלי בצורה ממגנטת.

תוך פחות מעשור הפך גרגייב את תזמורת בית האופרה מרינסקי מסנט פטרסבורג, לתזמורת מבוקשת, שאת זינוק מניותיה ניתן להשוות אולי לנעשה בחברות הסטארט-אפ בתחום האינטרנט. שמו של גרגייב, המנצח ותזמורת בית האופרה מרינסקי הם ערובה למילוי אולמות בכל העולם.

אודות הקונצרטים:

קונצרט מס' 1 - סרגיי פרוקופייב (1891-1953)- "מלחמה ושלום" אופרה בת שתי מערכות

בניצוחו של ולרי גרגייב

יום חמישי 06.01 , האנגר 6 נמל אילת - 21:00

האופרה "מלחמה ושלום", מאת המלחין הרוסי הנודע, סֶרְגֵיי פְּרוֹקוֹפְיֶיב, המושתתת על היצירה האפית, המפורסמת של ליאו טולסטוי. באופרה המופלאה הזו, בת שתי המערכות, ואחת עשרה תמונות, של פרוקופייב, מוצג בפנינו סיפורה המרתק של החברה הרוסית בתקופתו של נפוליון. יצירת המופת הזו כוללת מעל ל-200 משתתפים עם מעל ל-60 תפקידים של דמויות שרות, תזמורת סימפונית רבת היקף ומקהלה מדהימה. האופרה לוקחת אותנו למסע העובר דרך מלחמה, שלום, נעורים, אהבה, נישואין, התבגרות ומוות. יצירה מקסימה ביופייה ובעושר שאסור להחמיץ.

קונצרט מס' 2 - קארל אורף (1895-1982)– "כרמינה בוראנה" קנטאטה דרמטית

בניצוחו של יוסטוס פראנץ

יום שישי 07.01 , האנגר 6 נמל אילת - 13:00

"כל מה שכתבתי עד עכשיו ושלרוע המזל הוצאת לאור, אתה יכול לקרוע לגזרים. אוסף יצירותי מתחיל עם "כרמינה בוראנה," כתב קארל אורף למו"ל שלו לאחר ביצוע הבכורה שזכה להצלחה מסחררת. היצירה מושתתת על 24 שירים מתוך אוסף שנתגלה בשנת 1803 במנזר הבנדיקטי בבּוֹיְרֶן שבבווריה העליונה ושכנראה נכתב בידי נזירים נודדים מן במאות ה-12 וה-13. השירים אותם בחר אורף, מתוך האוסף, מקיפים מגוון עשיר של נושאים שלא נראים זרים כלל גם במאה העשרים ואחת: ההפכפכות שבעושר וברכוש, הטבע הארעי של החיים, חדוות חזרתו של האביב, התענוגות והסכנות הטמונות בשתייה, בזלילה, בהימורים ובתשוקה. ואכן היצירה עוררה סנסאציה בכל רחבי העולם והפכה לפנינה מוסיקלית הממשיכה לענג אנשים מכל התרבויות על פני כדור הארץ. התזמור והמקצבים הייחודיים, המלודיות הקליטות והסוחפות, הזיקה הסרקסטית-חיננית-הומוריסטית העוברת כחוט השני לאורכה של היצירה, מרתקים את המאזינים למן הצליל הראשון ועד לסיומה המבריק של "כרמינה בוראנה".

קונצרט מס' 3 - ג'וזפה ורדי (1813–1901)– רקוויאם

בניצוחו של ולרי גרגייב

יום שישי 07.01 , האנגר 6 נמל אילת -21:30

כאשר מלחין האופרות ג'יואקינוֹ רוֹסִינִי נפטר, בשנת 1868, ורדי הציע שמספר מלחינים איטלקיים ישתפו פעולה בכתיבת רקוויאם לכבודו ומיד כתב את הפרק הסיום "הצילני נא". 13 מלחינים שיתפו פעולה אך הביצוע של היצירה בוטל, למגינת ליבו של ורדי. כחמש שנים מאוחר יותר נפטר אלסרדְרוֹ מנצוני, סופר והומניסט איטלקי אותו ורדי העריץ. ורדי החליט להשתמש בפרק שכבר כתב וליצור רקוויאם שלם מפרי עטו.

הרקוויאם היא מיסה (תפילה) המיועדת לביצוע לזכרו של לנפטר. הרקוויאם של ורדי מהווה את אחת מיצירות המופת החשובות ביותר שנכתבו אי פעם ובה ורדי מצליח להלביש את המילים של הטקסט הקבוע, במוסיקה המשקפת היטב את מכלול הרגשות המורכבות אותן חווה מי שחש באבדן היקר לו. הנהי, הדמעות, הזעם והחיפוש אחר נחמה ומשמעות – כל אלה מוצאים את ביטויים במילים המוגברות ומועשרות על ידי המוסיקה המרתקת והמרגשת של ורדי. מעטים הם הרגעים בכלל המוסיקה שהם כה דרמטיים, גדושי ייסורים וחרון כפי שהם משתקפים בפרק "יום הדין" המחשמל ברקוויאם של ורדי.

קונצרט מס' 4 -גוסטאב מאהלר (1869–1911)- סימפוניה מס' 2, ב-דו מינור "התחייה" לתזמורת, סופראן, אלט ומקהלה.

קונצרט חגיגי לציון 100 שנה למותו של המלחין

בניצוחו של ולרי גרגייב

שבת 08.01 , האנגר 6 נמל אילת - 14:00

הסימפוניה השנייה של מאהלר, שזכתה לכינוי "התחייה" (לא מטעמו של המלחין) נחשבת לאחת הסימפוניות החשובות ביותר שמאהלר כתב. היא מהווה את יחסו של מאהלר למוות ולתחייה מחדש. מאהלר עצמו גילה לידידים את השתלשלות התכנים המשתקפים ביצירתו: "הפרק הראשון מתאר הלוויה שבה נשאלת השאלה 'האם יש חיים אחר המוות?' הפרק השני מוקדש לזיכרונות של זמנים מאושרים בחיי הנפטר, בשלישי משתקפת הגישה הרואה בחיים פעילות חסרת משמעות, הרביעי מתאר תקווה לשחרור מחיים חסרי משמעות ואילו החמישי – לאחר חזרה על רעיונות מן הפרקים הקודמים – מסתיים בתקווה נלהבת להתחדשות נצחית נעלה." לסימפוניה חמישה פרקים במקום הארבעה המסורתיים כשבשני האחרונים מצטרפות שתי זמרות סולניות ולבסוף גם מקהלה. על יצירה מדהימה זו נאמר: "הסימפוניה השנייה של מאהלר היא יצירה שלא ניתן להאזין לה רק באוזנינו, אלא בנפשנו."

קונצרט מס' 5 - מקהלת בית האופרה מרינסקי בניצוחו של: אנדרי פטרנקו מיצירות רחמנינוב, בורודין, צ'יקובסקי, ואחרים שבת 08.01 ,האנגר 6 נמל אילת - 20:30

קונצרטים קאמריים:

חגיגת צ'לו עם 12 צ'לנים

חמישי 06.01 , 17:00

צבי פלסר, הלל צורי ותלמידיהם, עם אלה וסילביצקי, סופרן

באך – פרקים מתוך סוויטות לצ'לו סולו מעובד לשני צ'לים ע’’י פלסר וצרי

וילה לובוס- באכיאנאס ברזיליראס מס' 1

קאזלס – סרדאנה ל–12 צ'לנים

קלנגל – הימנון ל–12 צ'לנים

וילה – לובוס – באכיאנאס ברזיליראס מס' 5

רסיטלים לצ'לו ופסנתר, עם מכלול הסונטות לצ'לו ופסנתר מאת ל.ו. בטהובן ושלוש בכורות ישראליות מאת מלחינים ישראלים

יום שישי, 07.01 , 10:00

הלל צרי, צ'לו ,רוגלית ישי, פסנתר

בטהובן – סונטה אופ. 102 מס' 2

אלגרו קון בריו

אדג'יו קון מולטו סנטימנטו

אלגרו – אלגרו פוגטו

שולמית רן – וריאציות פנטזיות לצ'לו ופסנתר – בכורה ישראלית

ביזה / צרי – כרמניאנה סוויטה ברילאנטית

יום שישי, 07.01 , 17:00

איריס רגב, צ'לו, מיכל טל, פסנתר

בטהובן – סונטה אופ. 5 מס' 2 בדו מז'ור

אדג'יו סוסטנוטו

רונדו – אלגרו

בטהובן – סונטה אופ. 69

אלגרו, מא נון טרופו

סקרצו

אדגיו קנטבילה

אלגרו ויואצ'ה

אילן רכטמן – ג'זיקל לצ'לו ופסנתר – בכורה ישראלית

שבת, 08.01 , 10:00

צבי פלסר, צ'לו, מנחם ויזנברג, פסנתר

בטהובן – סונטה אופ. 5 מס' 1 בפה מז'ור

אדג'יו

רונדו – אלגרו ויואצ'ה

יאן רז'ינסקי – סונטה לצ'לו ופסנתר, 2005 – בכורה ישראלית

שומן – קטעי פנטזיה

שבת, 08.01 , 17:00

מיכל קורמן, צ'לו, יעל קרת, פסנתר

בטהובן – סונטה אופ. 102 מס' 1 בדו מז'ור

אנדנטה – אלגרו ויואצ'ה

אדג'יו–טמפו דה אנדנטה–אלגרו ויוצ'ה

מנחם ויזנברג – כי הנה כחומר ביד היוצר לצ'לו ופסנתר , 1994

שופן – פולוניז בריליאנט

כרטיסים וחבילות:

מחיר כרטיסים לקונצרטים : 160-440 ₪

קונצרט מספר 5 : מחיר מיוחד 160 ₪

מחיר קונצרטים קאמריים : 80 ₪

לרכישת כרטיסים : קסטל 03-6045000, או 8965*

באילת - 08-6370004

חברת קשרי תעופה משווקת בלעדית חבילות משולבות לפסטיבל הכוללות מלון, טיסות וכרטיסים לקונצרטים. לפרטים ולהזמנות 03-5206016