פרופ' קלפטר ברך על החלטת מליאת הסנאט וציין כי עיניו נשואות קדימה לעבודה משותפת עם פרופ' שי להצעיד את האוניברסיטה על דרך המצוינות קדימה.
פרופ' שי הצטרף לאוניברסיטת תל אביב בשנת 1972 לאחר סיום לימודי התואר הראשון והשני באוניברסיטה העברית ואת לימודי הדוקטורט באוניברסיטת אוקספורד באנגליה. פרופ' שי הוא היסטוריון העוסק בתקופה החדשה ותחומי מחקרו הם האימפריאליזם האירופי ויחסי המעמדות עם סין מאז אמצע המאה ה – 19 ממלחמת האופיום.
פרופ' פינקלשטיין הציג בישיבת מליאת הסנאט את נימוקי הועדה לחיפוש רקטור ,בין היתר , ציין כי "חברי וועדת החיפוש התרשמו מכך שבפרק הזמן הקצר בו משמש פרופ' שי בתפקיד סגן הרקטור הוא סייע לפתרון בעיות כבדות משקל אחדות שרבצו לפיתחה של האוניברסיטה.
פרופ' פינקלשטיין ציין את הניסיון הרב שיש לפרופ' שי בניהול אקדמי, בין היתר , כששמש חבר המועצה להשכלה גבוהה וחבר בהנהלות של כמה מוסדות להשכלה גבוהה. בתחום ניסיון הניהול ציין פרופ' פינקלשטיין, בין היתר, את היותו דירקטור מטעם הציבור ויו"ר ועדת הביקורת בחברת הביטוח הפניקס.
בסיכום דבריו, בפני מליאת הסנט, ציין פרופ' פינקלשטיין כי "מצויינותו האקדמית של פרופ' אהרון שי ניכרת בכל תחום. הוועדה התרשמה עמוקות מהופעתו של פרופ' שי בפניה. הוא גילה ידע מקיף, שליטה בפרטים ובתמונה הגדולה כאחד, יכולת ניתוח, והבנה של האילוצים בפניהם ניצבת האוניברסיטה. פרופ' שי ניחן לדעתנו בתמהיל נכון של משקל אקדמי, כישרון ניהול ויכולת לפתור בעיות בצורה קריאטיבית. חברי וועדת החיפוש סבורים כי כישוריו וניסיונו של פרופ' אהרון שי עושים אותו מועמד מעולה לתפקיד הרקטור של אוניברסיטת תל אביב. חברי הוועדה משוכנעים כי פרופ' שי ימלא את תפקיד הרקטור בכישרון, בחן, בחכמה, ביושר, בתנופה, בהחלטיות ובחתירה בלתי פוסקת לקידום המחקר והמצוינות. אנו סבורים כי הוא יקיים יחסי עבודה פוריים והרמוניים עם נשיא האוניברסיטה וכי שניהם יצעידו את האוניברסיטה קדימה, אל עתיד טוב – אל המקום הראוי לה בין האוניברסיטאות בעולם."
פרופ' שי יכנס לתפקידו כרקטור במהלך חודש אוגוסט.