הרוח הנושבת מעיפה מעולמנו את המושג "משמורת", אגב מילה שאפילו לרגע לא הייתה מוזכרת בחוק, אולם במהלך השנים לכל ברור כי הילדים יהיו במשמורת האם ואילו האב יקיים "הסדרי ראיה" עם הילדים. אז מה קורה היום בבתי המשפט? את המושג משמורת החליף המושג הורות משותפת ואילו הסדרי הראיה הפכו מזמן לזמני שהות.
במציאות של היום, אנחנו חרדים לכמות הלייקים שלנו בפייסבוק יותר מאשר למינוס בחשבון הבנק, אך כשהרשתות החברתיות חודרות לנו לתוך חיי המשפחה, אנחנו מחוייבים להגן על המשפחה בכלל ועל הזוגיות בפרט מההשפעות שלה.
כששואלים את הבת שלי, בת ה-6 "מה אמא עושה?" היא משיבה "מגרשת הורים... אבל היא תמיד דואגת לילדים...". כן, גם ילדה בת 6 שנים בלבד מבינה שבהליך גירושין יש לדאוג לילדים. לא אחת מגיע למשרדי לקוחה (או לקוח כמובן) ומביעה בפניי את הדילמה בהתחלת הליך גירושין , כאשר מאז ומתמיד הדילמה נעוצה בילדים הקטנים. אולי מוטב לנו להישאר נשואים עד שהילדים יבגרו? כמענה לשאלה זו יש לבחון האם ילדים יעדיפו לגדול בבית אחד, בו מצויים פיזית הורים אומללים או בשני בתים אשר בכל אחד מהם נמצא הורה מאושר? כמובן שסביבה מאושרת לילד (לא משנה איזו סביבה) תצמיח ילד מאושר.
תושב אשדוד אשר נלחם על קשר תקין עם ביתו הקטינה, הגיש אל בית המשפט לענייני משפחה באשדוד תביעה להסדרי ראיה באמצעות באת כוחו, עורכת הדין שירה קופמן.