מימים ימימה תפוחי אדמה הם חלק אינטגרלי בתפריט של בני אדם ברחבי העולם. הפחמימה האהובה משמשת למבחר מנות ומתכונים אהובים ופופולאריים כמו טוגנים, פירה, תפודים קטנים צלויים, תפוח אדמה מדורה, פשטידות, מאפים ועוד. בענף המזון בארץ, כולם כבר יודעים - תפוחי אדמה גורמה של הדוד משה הפכו לשם נרדף לאיכות וטעם. יש סימן היכר עקבי ואיכותי שמגדיר את תפוחי האדמה הטעימים הללו מתנאי גידול מוקפדים, טיפול חקלאי מסור, ובחירת התוצרים הטובים ביותר לשיווק לצרכן.
אתמול (יום ג', 1.3.16), שלחו חמשת ראשי הרשויות בעוטף עזה מכתב לראש הממשלה ולשר הביטחון בעניין פגיעה במגדלי תפוחי האדמה ותעשייני הענף. במכתבם ציינו ראשי העוטף :"אנו מתנגדים למהלך להורדת המכסים על תפוחי האדמה הקפואים, מהלך אשר יפגע פגיעה אנושה, בלתי ניתנת לריפוי, במפעלי התעשייה ובתושבי אזורי העימות".
תפוחי אדמה, שאלוט וכרוב ניצנים טרי אפויים בתנור - מתכון טעים ובריא. המתכון באדיבות ענת לבל ו"חוות תקוע"
חגיגה חקלאית בצפון הנגב: פיקניק בחיק הטבע, סיור ב"שביל הסלט", הצצה לתוך כוורות ופסטיבל תפוחי אדמה - הדרום חוגג את בוא האביב ואתם נהנים משלל פעילויות לכל המשפחה
חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה. לקראת החג מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של אסיף החורף לשווקים. היבול החדש משתלב עם מזג האוויר הקר שמגביר את התיאבון לאכילת מאכלים המבוססים על תפוחי אדמה, העשירים בעמילנים
תפוח אדמה מוקרם - מתכון מהיר הכנה וטעים להפליא
סלט תפו"א עם רוטב חרדל ועגבניות מיובשות בניחוח ריחן - מתכון מיוחד מבית הספר לבישול תדמור
מתכון ללעטקס (לביבות תפוחי אדמה) - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור
סלט תפוחי אדמה - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר שף שרייבר בביה"ס לבישול תדמור
מתכון פולני מיוחד: תפו"א אפויים בדבש וקימל, במילוי הרינג, תפוחים וקרם – פרש. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו החודש סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור