מרכיבים:
700 ג׳ תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה שטופים היטב
350 ג׳ כרוב ניצנים טרי (מארז), חצויים
8 בצלצלי שאלוט, קלופים וחצויים
3 כפות שמן זית
1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
· מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים רותחים 3 דקות, מסננים, מצננים ופורסים לחצאים.
· מערבבים היטב בקערית שמן זית, חרדל, מלח, פלפל ופפריקה.
· חצי מכמות הרוטב מערבבים עם תפוחי האדמה והשאלוט ואת החצי השני מערבבים עם כרוב הניצנים בקערה נפרדת.
· מניחים את תפוחי האדמה והשאלוט בתבנית ואופים כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוציאים, הופכים, מוסיפים את כרוב הניצנים כשהחלק החתוך כלפי מטה וממשיכים לאפות 15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושזופים וכרוב הניצנים מתרכך ומופיעים סימני חריכה בחלקו החתוך.
· מגישים חם.