אסתר פיתחה פלטפורמת טיפולים חדשניים המגייסת את המנגנונים הטבעיים הקיימים בגוף לשיפור וטיפול בבעיות עור, שיער דליל, פצעים כרוניים, שיקום דנטלי ואורטופדיה. הפתרון ייחשף לקהל הרחב במסגרת ביתן הסטארטאפים בתערוכת "IATI-ביומד 2015" שתיערך בין 12 ל-14 במאי 2015 בתל אביב

קרא עוד...

אגודת הפסוריאזיס הישראלית יוזמת בחופש הגדול קייטנת ריפוי בים המלח המיועדת לילדים המתמודדים עם מחלת הפסוריאזיס. הקייטנה נמשכת שבועיים ומופעלת על ידי צוות רפואי מקצועי בהתנדבות. במהלך תקופת הקייטנה שוהים הילדים בבית מלון עם פנסיון מלא, משתתפים בפעילויות חברתיות המותאמות לגילם ונחשפים לשמש בהשגחת רופא עור בסולריום ובחוף הים. פעילות הקייטנה כוללת מפגשי העצמה וחיזוק הרוח בהנחיית צוות מדריכים המתמודדים בעצמם עם מחלת הפסוריאזיס. חלק מהפעילות בקייטנה היא בסבסוד אגודת הפסוריאזיס הישראלית. השהייה במלון הינה בהשתתפות חלקית של קופת החולים ומיועדת לילדים מגיל 8 ועד 18.

קרא עוד...

אגף הנשים והיולדות ב'וולפסון' בחן את הניתוחים הקיסריים לפני ואחרי ההחלטה לקצר את הזמן שבין ניטור המצוקה לבין פעולת החילוץ,מ-22 ל-12 דקות, בממוצע. עפ"י החוקרים, לא חלה עליה בסיבוכים וחל שיפור בתוצאות היילוד.

קרא עוד...

מחלת קרוהן (ניתן לכתוב גם "קרון): מחלה כרונית בדרכי העיכול. מחלה זו עשויה להתפרץ בחלקים שונים של מערכת העיכול. החל מהפה וכלה בפי הטבעת. ביטוי נפוץ למדי של מחלת קרוהן הינו דלקת המעיים, בעיקר באזור המעי הדק. מחלת קרוהן נפוצה במדינות מתועשות ומפותחות; היא פורצת לרוב בין העשור השני לחמישי בחיי חולה.

קרא עוד...

מאות נשים בישראל מתמודדות מדי שנה עם הניתוח הקשה של כריתה ושחזור שדיים - ניתוח שמתבצע בנשים שחלו בסרטן השד או נשים בריאות שעוברות כריתה מניעתית לאחר שאובחנו כנשאיות של הגן BRCA ועלולות לחלות בסרטן השד בעתיד. "אלודרם" הוא רכיב יעיל ונחוץ המשמש בניתוחים אלה ונחשב לפסגת הטכנולוגיה בתחום.

קרא עוד...

המטבח המודרני מביא עמו שיפורים ושכלולים. את רובם אנו קולטים בזרועות פתוחות מבלי לבחון את הסכנות הכרוכות בכך. מיקרוגל הינו אחד המכשירים הנפוצים ביותר במטבח המודרני. הוא מאוד שימושי ונוח בעבור אורח החיים המערבי. מזה שנים רבות ישנו ויכוח בדבר הסכנה הכרוכה בשימוש במיקרוגל, הקרינה הנפלטת מהמכשיר, ההשקעה של הקרינה על מולקולות המזון ועוד. מומחים מכל רחבי העולם עסקו בתחום תוך פרסום מחקרים הקוראים להרחקת המיקרוגל מהמטבח, מול אחרים הטוענים כי אין כל סכנה בשימוש במיקרוגל.

פרסום מחקרים בדבר סכנות המיקרוגל

כל מחקר באשר הוא ממומן על ידי גוף פיננסי כלשהו, בהתאם לכך, יש לבחון את האינטרסים הכלכליים המנחים את המחקר יחד עם התוצאות. רבים מבין המתנגדים למיקרוגל טוענים כי אותם המחקרים המוכיחים כי מיקרוגל מסוכן לשימוש נפסלים לפרסום בשל אינטרסים כלכליים של המותגים המייצרים ומשווקים את המיקרוגל ושאר מוצרים משלימים. הם משווים את הסתרת המידע מהציבור בדבר סכנות המיקרוגל להסתרת המידע בדבר סכנות העישון במאה הקודמת.

האם קרינת מיקרוגל אכן מסוכנת?

האנרגיה אותה מפעיל המיקרוגל מתחברת למולקולות המים ומעודדת אותן לנוע במהירות רבה, התנועה המהירה היא אשר יוצרת את החום המהיר המאפשר את חימום המזון במכשיר. אותה אנרגיה המופעלת על מולקולות המים במזון מופעלת גם על רקמות חיות ובהתאם לכך, החשיפה למיקרוגל עלולה לסכן את בני האדם. מחקר אשר פורסם בשנת 1992 הציג כי שימוש במולקולות וסוגי אנרגיה אותן הגוף האנושי אינו מכיר מזיק לגוף. המחקר גילה כי הגוף מגיב בצורה שלילית כלפי מוצרי חלב או ירקות אשר חוממו באמצעות מיקרוגל.

מחקר נוסף משנת 1992 טען כי מזון אשר חומם במיקרוגל מביא עמו השפעות סרטניות על הדם. המחקר טען כי בעקבות צריכת מזון אשר חומם במיקרוגל, כמו כדוריות הדם הלבנות, יורד מול עלייה של כמות הכולסטרול. נספר כי מחקר זה תחילה נאסר לפרסום ותוצאות המחקר פורסמו רק בשנת 1998, בתום מאבק ממושך. ההשפעות השליליות של המיקרוגל בהתאם למחקרים הן: השפעות מסרטנות, הרס הערך התזונתי של המזון, סכנת חשיפה לקרינה במהלך השימוש.

האם שימוש במיקרוגל מסוכן?

מכשירי מיקרוגל ממשיכים להימכר ולשמש את המטבח המודרני בכל רחבי העולם. המכשירים מחזיקים באישורי מכון התקנים ומוגדרים מתאימים לשימוש ביתי. יחד עם זאת, במידת האפשר כדאי יהיה לצמצם את השימוש במיקרוגל. חימום מזון בעזרת מיקרוגל אינו מומלץ כלל בעבור תינוקות או ילדים קטנים. עמידה בסמוך למיקרוגל במהלך פעולתו אינה מומלצת ויש להציב את המכשיר במיקום מרוחק המאפשר מינימום חשיפה. 

המכשירים אמנם ממוגנים מפני דליפה של קרינה אל מחוץ למכשיר אך עם השימוש המיגון הופך חלש יותר. שימו לב להנחיות היצרן. יש להמתין מספר שניות עד לפתיחת המכשיר לאחר כל הפעלה. ההמתנה מיועדת להסתלקות של שאריות הקרינה מתוך תא הפעלה וצמצום חשיפת האדם לקרינה.

לידה היא אחד מהאירועים המשמחים והמרגשים ביותר בחיינו, אך בהעדר טיפול רפואי הולם, גם לידה או היריון עלולים להסתבך. זאת ועוד נפרט במאמר הבא שיעסוק ברשלנות רפואית בלידה.

אם כן, מהי רשלנות רפואית בלידה? רשלנות רפואית בלידה מורכבת משני ממדים: האחד מתייחס לרשלנות רפואית טרם הלידה, כמו בזמן ביצוע בדיקות הסקר ובדיקות גנטיות נוספות, אולטראסאונד, שקיפות עורפית, בדיקת סיסי שליה, דיקור מי שפיר ובדיקות נוספות שנערכות טרם הלידה. הממד השני הוא נושא הרשלנות הרפואית בזמן הלידה, שסיבוכיה עלולים להביא לנזקים משמעותיים לילוד או ליולדת, כמו גם גרימת נזק הפיך, או בלתי הפיך לילוד או ליולדת.

מרבית מקרי רשלנות רפואית בלידה נובעים מחוסר מיומנות של הצוות הרפואי באבחון וביצוע אופרציות רפואיות בזמן הלידה או בזמן ההיריון, כמו התרשלות באבחון מומים גנטיים, אי ביצוע בדיקות טרום ההיריון כנדרש, אי נוכחות צוות רפואי בכיר בזמן לידה, תגובות שגויות לסיבוכים שעולים בזמן הלידה והתרשלות בביצוען של פעולות רפואיות בזמן הלידה, כמו בין היתר פגיעה ביולדת בזמן ניתוח קיסרי או לידת מלקחיים.

בשל ההשלכות ארוכות הטווח שעלולות לנבוע מרשלנות רפואית בלידה, תביעות על רשלנות רפואית מסתכמות לעתים קרובות בסכומים של מיליוני שקלים, זאת בשל ההשלכות שעלולות להופיע למשך כל החיים, שלא לדבר על עוגמת הנפש העלולה להיגרם להורים שבנם או בתם נולדים עם מום או פגם. דוגמא למקרים כאלו של השלכות ארוכות טווח הם התעלמות ממצוקה נשימתית בעובר, שעלולה להוביל למחסור בחמצן במוח ולגרום לשיתוק מוחין. כך, בשל העובדה כי הטיפול במשותק המוחין לאורך החיים עלול להסתכם במיליוני שקלים, תביעות רשלנות רפואית ובמיוחד תביעות על רשלנות רפואית שגרמה לשיתוק מוחין נסגרות בסכומים ביכולים להגיע למיליוני שקלים.

מקרים נוספים של רשלנות רפואית בלידה הם למשל התעלמות מגודל העובר בקביעת סוג הלידה, אי זיהוי מומים בבדיקות גנטיות, התעלמות מגורמי סיכון קודמים כמו למשל סכרת הריון, ניתוחים קיסריים קודמים והתעלמות מחום גבוה ושינויים בדופק העובר בזמן הלידה.

לסיכום המאמר, מהו התהליך של הגשת בקשה לתביעה על רשלנות רפואית? בכדי להגיש תביעה לרשלנות רפואית, יש לגשת עם מסמכי הלידה אל עורך דין המתמחה בתביעות של רשלנות רפואית. משם, ימשיך עורך הדין עם מסמכי הלידה אל גניקולוג המתמחה בלידה שיעבור על המסמכים ויחליט האם ישנה עילה להגשת תביעה. באם עלה ספק לרשלנות רפואית בלידה, יוגשו המסמכים עם חוות הדעת של הגינקולוג המומחה אל בית המשפט.