את עוגת הבננות מכינים עם קמח רב תכליתי ללא גלוטן של "בר אל", המתאים במיוחד לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן. הקמח הרב תכליתי מתאים להכנת מגוון סוגי מאפים, עוגות, עוגיות, קינוחים, פשטידות, לחמים ועוד.
כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא. מחיר: כ-17 ₪ (ל-500 גרם). ניתן להשיג: ברשת יינות ביתן, שופרסל (מחלקות GREEN), אושר עד ובבתי טבע ברחבי הארץ.
המצרכים:
3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)
3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
3 בננות גדולות מרוסקות במזלג
3 ביצים בטמפרטורת החדר
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
קורט מלח
1+1/2 כוסות קמח בר-אל רב תכליתי (210 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)
כוס שוקולד צ'יפס / מטבעות (150 גרם)
לציפוי:
2 כפיות שטוחות אבקת קינמון + כף סוכר חום (אפשר גם לבן) מעורבבים יחד
אופן ההכנה:
1. בקערה שמים את הסוכר הלבן, הסוכר החום והשמן ומערבבים.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, הקינמון, תמצית ווניל והמלח וממשיכים לטרוף לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את מחית הבננות שריסקנו, וטורפים הכול היטב.
4. בקערה נפרדת שמים את קמח בר-אל ואבקת האפייה, ובעזרת מטרפה מערבבים קלות. בסיום שופכים את הקמח לתערובת שהכנו.
5. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעזרת מרית עד שהתערובת אחידה.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומפזרים מעל שכבה דקה של תערובת הקינמון והסוכר.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ל- 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.