מתכון לסופגניות מטוגנות (30 סופגניות)
החומרים:
750 גרם (5 וחצי כוסות קמח+1 כף) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
16 גרם שמרים יבשים (או 1 קובייה שמרים טריים)
75 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
300 מ"ל (1 כוס+רבע כוס) מים פושרים
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל (אופציונלי)
1 גרידת לימון/ תפוז (אופציונלי)
50 גרם חמאה רכה
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מטרפה.
2. מחברים וו לישה, מתחילים לערבב ומוסיפים את המים.
3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה.
4. מוסיפים סוכר וניל וגרידת לימון.
5. מוסיפים חמאה ומלח.
6. מעבדים היטב לבצק חלק, רך ומעט דביק.
7. מתפיחים את הבצק בקערה, מכוסה במגבת כ- 40 דקות עד להכפלת הנפח.
8. מחלקים לכדורים ומתפיחים שנית כ- 30- 20 דקות.
9. מטגנים בשמן חם, ממלאים בריבה/ שוקולד/ ריבת חלב.
10. מפזרים אבקת סוכר מעל.
מתכון להכנת דונאטס אפויים ומצופים בטעמים שונים (24 דונאטס)
החומרים:
175 גרם קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1+1/4 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י.
1/2 כוס רויון/יוגורט
1 ביצה
1+1/2 כפות חמאה מומסת (23 גרם)
החומרים לציפוי:
120 גרם אבקת סוכר
2 כפות חלב
1+1/2 כפיות תמצית קוקוס/שוקולד/לימון/מייפל/פירות יער/וניל
אופן ההכנה:
להכנת הדונאטס:
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה.
2. מוסיפים אבקת אפייה ומלח.
3. מערבבים בקערה נפרדת סוכר, רוויון, ביצה וחמאה.
4. יוצקים את התערובת הרטובה אל התערובת היבשה ומערבבים עד להטמעה. יוצקים את הבלילה לתבנית ייעודית להכנת מיני דונאטס. ניתן להשתמש בשק זילוף. יש למלא רק עד ל- 1/2-1/3 גובה התבנית.
5. אופים 5-7 דקות בתנור שחומם מראש ב- 220 מעלות.
6. מקררים 2 דקות בתבנית ומעבירים לרשת סינון.
7. להכנת הציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר, חלב ותמצית עד שהסוכר נמס לחלוטין. טובלים מייד את הדונאטס בציפוי ומניחים על צלחת (מומלץ לטבול את הדונאטס פעמיים לציפוי יותר סמיך). לפזר מעל סוכריות, אגוזים, קוקוס כל עוד הציפוי רטוב.
בתאבון!
אודות החברה:
טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י" נוסדה בשנת 1921 ע"י הברון אדמונד דה רוטשילד. הטחנה נמנית עם הטחנות המובילות בארץ, והיא ידועה באיכותו הגבוהה של הקמח, ובהקפדה על בקרת איכות גבוהה על מנת להבטיח לאופה מוצר איכותי והומוגני בתכונותיו לאורך זמן. הטחנה מייצרת מגוון רחב של קמחים, בהם - קמח חיטה לבן בהיר, קמח תופח, קמח חיטה מלא 100%, קמח כוסמין מלא 100%, קמח שיפון מלא 100%, קמח חיטה כפרי ועוד.