כרמית אלקיים, שפית מומחית לבישול בריא ומחברת הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות-אוכל שעושה שינוי", מציעה מתכון נהדר עם בורגול:

כלים

מצרכים ל- 4 מנות:

1/2 1 כוסות בורגול גס

2 סלקים אפויים חתוכים לקוביות

1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (כוסברה, פטרוזיליה, נענע)

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים או ערמונים קלויים

אופן ההכנה:

חולטים בורגול בקערה עם מים רותחים. ממתינים כעשרים דקות עד שהבורגול רך, מסננים היטב, מערבבים בעזרת שני מזלגות ומעבירים לקערה. מוסיפים לבורגול קוביות סלק האפוי, עשבי תיבול, מיץ לימון ושמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. מפזרים מעל גפרורי שקדים קלויים.

* כיצד אופים סלק – שוטפים ומשפשפים מעט את קליפת הסלק במים. מניחים סלקים שלמים בכלי חרס או בתבנית מכוסה. מתבלים במלח גס, פלפל שחור, ענפי תימין וכף סילאן. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 200 מעלות כשעה. לאחר מכן מקררים וקולפים.