העולים מצטרפים ל-30 עולים נוספים שכבר נחתו בנתב"ג שלשום. כל 102 העולים יתגוררו בנצרת עילית, שבה כבר חיים מאות מבני הקהילה שעלו לישראל בשנים האחרונות. "אנחנו נרגשים להשיק את מבצע העלאת בני המנשה לשנת 2017 עם 102 עולים חדשים", מסר מיכאל פרוינד, מייסד ויו"ר שבי ישראל. "בעזרת השם אנו מתכננים להעלות לישראל השנה 700 מבני הקהילה במה שתהיה הרכבת האווירית הגדולה ביותר אי פעם של עולים מקרב בני המנשה בשנה נתונה".
פרוינד הוסיף, "זה מחזה מרגש ומשמח לראות את צאצאי השבט האבוד של בני המנשה שבים לארץ ישראל לאחר 2,700 שנות גלות, ואנחנו נמשיך לפעול בכל כוחנו להעלאתם של יתר 7,000 מבני הקהילה שעדיין ממתינים בהודו להגשים את חלומם ולעלות לישראל".
בני המנשה מזהים עצמם כצאצאי עם ישראל. הם חלק מבני השבטים קוקי-צ'ין-מיזו ממדינת מיזורם, אסאם ומניפור שבצפון מזרח הודו על גבול מיאנמר בורמה. על פי המסורת המועברת בין הדורות בשבטים, מדובר בצאצאי שבט המנשה - מעשרת השבטים שגלו מארץ ישראל בסוף תקופת בית ראשון במאה ה-8 לפנה"ס. מספרם נאמד כיום בכ-7,000 נפש. ארגון "שבי ישראל" פועל בכפרים של בני המנשה והקים להם מרכזים ללימודי יהדות, ובמקביל מסייע לאלה מביניהם המבקשים לעלות ארצה. במרץ 2005, לאחר חקירה ודרישה של כשנתיים, הכיר הרב הראשי לישראל שלמה עמאר שליט"א בשורשיהם היהודיים של בני שבט מנשה.
כיום חיים בישראל 3,000 בני מנשה שעלו ארצה בעשור האחרון הודות למאמצי ארגון "שבי ישראל".
ארגון "שבי ישראל" - הוא ארגון ללא מטרות רווח, שהוקם בשנת 2002 על ידי מיכאל פרוינד, עולה מארה"ב, הפועל לחיזוק הקשרים בין מדינת ישראל ויהדות התפוצות עם צאצאי יהודים ברחבי העולם. הארגון פעיל במדינות רבות בעולם ומסייע לקהילות שונות, ביניהן צאצאי האנוסים (בספרד, פורטוגל, אמריקה הדרומית ומקומות אחרים), היהודים הסובוטניקים שברוסיה, יהודי קייפנג (צאצאי הקהילה המתבוללת בסין), היהודים הנסתרים בפולין, קהילת "בני מנשה" בהודו ועוד. מידע נוסף על הארגון באתר: www.shavei.org קרדיט לוידאו: רחל כחלון, באדיבות ארגון שבי ישראל קרדיט לצילום סטילס – לורה בן דוד, באדיבות ארגון שבי ישראל.