כ-30-20 אוזני המן, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15-10 דקות
חומרים
300 גרם קמח כוסמין מלא 100%, מהסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
30 מ"ל שמנת מתוקה
חומרים למלית
450 גרם ממרח תמרים (אנחנו השתמשנו בקמח תמרים)
1 כפית גדושה קינמון טחון (לפי הטעם)
אופן ההכנה
מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה הקרה, וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים, תמצית הוָוניל והשמנת, ומעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות של המעבד (לא יותר מדי כדי לא לחמם את החמאה יתר על המידה)
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מעבדים מעט לאיחוד.
עוטפים בנייר אפייה ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. אפשר גם להקפיא למשך עד 3 חודשים).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מערבבים ממרח תמרים עם קינמון.
מניחים כפית מהמלית על כל עיגול ומעצבים כאוזן המן.
מקפיאים לפחות ל-30 דקות לפני האפייה.
אופים 14-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.