רשת טיב טעם מעניקה מתכון מן המעמקים - רשת טיב טעם מעניקה מתכון דניס צלוי ממולא לימונית ולימון בריא ופשוט להכנה. לאחר שיסתיימו חגיגות הפורים העמסנו סוכרים, פחמימות ואלכוהול ולא חסנו על גופנו זה הזמן לאזן אותו שוב לפני חג הפסח הקרב ובא.

כלים
צילום: אפיק גבאי
צילום: אפיק גבאי

דגי הדניס הם בין הזנים הנפוצים לאכילה בארצנו הוא מגיע מן הים התיכון.

את כל מוצרי המתכון ניתן להשיג ברשתות טיב טעם   

דניס צלוי במלח ממולא לימונית ולימון

4 דגי דניס שלמים וטריים

שורש ג׳ינג׳ר מקולף (באורך כ-5 ס״מ)

3 שיני שום

1/2 כפית פלפל לבן טחון

1 צרור לואיזה / לימונית

2 ליים / לימון פרוס דק

2 ק״ג מלח גס

6 חלבוני ביצה

אופן הכנת הדגים:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

במעבד מזון טוחנים יחד שורש ג׳ינג׳ר, שום, פלפל לבן ולואיזה/לימונית עד לקבלת תערובת גסה. ממלאים את בטן הדג בתערובת ומוסיפים 2-3 פרוסות ליים/לימון.

מערבבים את המלח הגז עם החלבונים. מניחים שכבה דקה של מלח בתבנית, מניחים מעל את הדגים ומכסים ביתרת המלח. מהדקים מעט וצולים כ-30 דקות.

המלצת הגשה: סלט ירוק לצד המנה.

בתאבון...