פנקייקים הם אחת המנות האהובות ביותר ברחבי העולם, הם פשוטים להכנה, טעימים ומשתלבים נפלא עם מגוון רב של תוספות. יחד עם זאת, ישנם אנשים שמעדיפים או נדרשים להימנע ממוצרי מזון מסוימים, ביניהם גם חלב וביצים, ועבורם הכנת המאכל האהוב יכולה להיראות מאתגרת. הרשו לנו להרגיע אתכם ולספר לכם שהכנה של פנקייק טבעוני, שמבוסס על רכיבים צמחיים בלבד, יכולה להיות קלה ופשוטה והתוצאה תהיה לא פחות טעימה, אוורירית ומגרה מהגרסה המסורתית. במאמר זה נביא לפניכם את כל הדרכים איך להכין את פנקייקים טבעוניים מושלמים, שיבטיחו לכם הצלחה בכל פעם.

כלים

 

איך מכינים פנקייק בלי ביצים וחלב?

הסוד לפנקייק טבעוני טעים באמת הוא להשתמש בתחליפים הנכונים במקום המצרכים המסורתיים. במקום להשתמש בביצים כנהוג, כיוון שהן משמשות כרכיב המקשר בין שאר הרכיבים ומוסיפות מרקם אוורירי, בגרסה הטבעונית אפשר לשים במקומן זרעי פשתן טחונים מעורבבים במים, מחית של בננות, רסק תפוחים ואפילו חומץ שמגיב עם אבקת אפייה ויוצר בועות אוויר קלילות.

את חלב הפרה המסורתי אפשר להחליף בקלות עם כל סוג של חלב צמחי שאתם אוהבים: חלב סויה, חלב שקדים, חלב קוקוס או חלב שיבולת שועל, שהייחוד שלהם מתבטא בכך שמכל אחד מהם יצא פנקייק בטעם אחר. גם את החמאה שנהוג לטגן איתה את הפנקייק אפשר להחליף עם שמן קוקוס או מרגרינה טבעונית איכותית, שיעניקו לכם בדיוק את אותה תחושת רכות ונמסות בפה.

המתכון המושלם לפנקייק טבעוני בסיסי

הבסיס לפנקייק טוב וטוב הוא איזון נכון של חומרי הגלם. כך לדוגמה אם אנחנו מתייחסים אל קמח כרכיב הראשון, ניתן להשתמש בקמח לבן למרקם קליל או לשלב קמח חצי מלא או קמח כוסמין לתוצאה מזינה יותר. חשוב לערבב את הקמח עם כפית אבקת אפייה וקורט מלח כדי שתהיה לפנקייקים שלכם תפיחה יפה.

במקום ביצה הוסיפו לתוך הבלילה כף של מחית בננות או תפוחים והשאירו את הבלילה לנוח קצת. כעת הוסיפו את החלב הצמחי ושמן הקוקוס וערבבו עד שתהיה לכם בלילה חלקה. אם היא סמיכה מדי הוסיפו עוד קצת חלב.

שיטות וטיפים להצלחה

סוד ההצלחה של הפנקייק הוא הטיגון המדויק שלהם. חממו מחבת על להבה בינונית-קטנה ושמנו מעט עם שמן קוקוס או שמן צמחי. כעת שפכו כף גדושה של בלילה למחבת, והמתינו עד הופעת בועיות קטנות על פני הפנקייק. הפכו אותם בעדינות יתרה כיוון שהם עלולים להתפרק בקלות משום שהם מאוד עדינים ומומלץ לשמור עליהם רכים ואווריריים.

שדרוגים טעימים ויצירתיים

גם הפנקייק הטבעוני יכול לשמש כבסיס מצוין למגוון שילובים מעניינים. אפשר להוסיף לבלילה שוקולד צמחי, שבבי קוקוס, פירות יער טריים ואגוזים קצוצים. מי שמעדיף טעמים יותר מעניינים יכול להוסיף קינמון, וניל, גרידת לימון או תפוז לבלילה ועוד.

לאחר הטיגון הגיע הרגע להגיש את ערמת הפנקייקים שלכם לשולחן. הניחו לצד הערמה סירופ מייפל טבעי, פירות יבשים, חמאת שקדים, יוגורט סויה או פירות טריים. השילוב של המרקם הרך והטעים עם התוספות השונות, ייצרו לכם חוויה קולינרית מרשימה וטבעונית לחלוטין.

הבחירה הטבעית

אם כך, הפנקייק הטבעוני הוא תחליף מצוין לפנקייק המסורתי, ומהווה גם חגיגה קולינרית בפני עצמה. פנקייק טבעוני מציע פתרון נוח ומושלם לכל מי שמחפש לאכול פינוק מזין ואיכותי. נסו גם אתם את הפנקייק הטבעוני, שחקו עם שילובי הטעמים ותיווכחו עד כמה תיהנו מהתוצאה שתגרום לכולם לבקש עוד ועוד.