בהמשך, התסמינים יכולים להופיע בשעות היום ולהתגבר בפעילות כמו נהיגה למשל. בשלבים מאוחרים יותר הרדימות הופכת לקבועה ומופיעה חולשה של השרירים בכרית האגודל ואף דלדול שלהם. מצב מתקדם כזה גורם לירידה ביכולת התפקוד של היד בפעילות עדינה בעיקר.
התופעה נפוצה גם בקרב נשים בזמן הריון (עקב בצקת ואגירת נוזלים), חולים סכרתיים או תת פעילות של בלוטת התריס. תסמונת התעלה הקרפלית מאובחנת בבדיקות וטסטים קליניים, בדיקות EMG ו- US.
קיים סיכוי טוב להטבה על-ידי טיפול בסד תומך לשורש כף היד השומר את התעלה פתוחה ובכך מונע את התנועות החוזרות. סדים אלה נבנים במכון ריפוי בעיסוק בהנהלתה של גב' נעמי טוביה ע"י רינה אבירן, מרפאה בעיסוק מומחית לשיקום כף היד. ישנם גם טיפולים נוספים לטיפול בתופעה: תרגילים ספציפיים להקלה על הסימפטומים.
במקרים שאין הקלה – קיימת אפשרות להזריק סטרואידים למקום. המוצא האחרון הוא ניתוח לשחרור התעלה. ניתוח זה אורך כ15- 10 דקות בהרדמה מקומית ומבוצע, בין היתר, ע"י דר' אבשלום כרמל, כירורג מומחה של בי"ח לניאדו לבעיות כף היד.
בעיות נוספות באזור כף היד הינן תופעות "אצבע הדק", זוהי תופעה שנגרמת עקב דלקת בגיד מכופף של אצבע. נוצרת התעבות של הגיד או היצרות של המעטפת בה עובר הגיד. ההתעבות גורמת לכך שהגיד נתפס במעטפת הגיד ולתופעה של "אצבע קופצת" או היתקעות במנח קבוע וחוסר יכולת ליישר את האצבע.
גם אוסטאוארטריטיס של בסיס האגודל היא מחלה שכיחה של כף היד, מלווה בכאב עמוק בבסיס האגודל ומוחמר בפעילות של אחיזה עדינה ואף גסה. נפוץ יותר אצל נשים מעל גיל 40. לעיתים יש כאבים גם במנוחה ואף בלילה.
בנוסף לצילום רנטגן קיימם מבחנים קליניים לאבחון המחלה. הטיפול במכון שיקום כף יד בריפוי בעיסוק כולל: התאמת סד מנוחה להפחתת תנועה במפרק למשך מספר שבועות, הורדת כאבים באמצעות חימומים שונים, סדרת תרגילים לחיזוק (איזומטרי) וייצוב מפרק האגודל.
במקרים בהם לא חלה הטבה ישנו פתרון ניתוחי להוצאת חלק העצם השחוקה בבסיס האגודל. לאחר הניתוח ישנו פרוטוקול טיפול בריפוי בעיסוק לשם שיקום תפקוד האגודל וכף היד עד להחלמה סופית ותפקוד מלא של כף היד.