לראשונה בישראל: עמותת מלר"ז מציגה – אוספים פסולת למחזור, ומקבלים 100 ₪ לטון. עמותת מלר"ז (המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום אוויר בישראל) יוצאת בקריאה לרשויות מקומיות,הנהלות מוסדות החינוך במתנ"סים, תנועות נוער,מפעלים, בתי משרדים, מוסדות ציבור לקבל מענק כספי בגין איסוף פסולת יבשה
השרות הייחודי אותו מציעה עמותת מלר"ז הגיע עוד לפני הצעת חוק לטיפול בפסולת אלקטרונית, ובכך מקדימה מלר"ז את בית המחוקקים בפיתרון מעשי ליישום מיידי. מטרות החוק המוצע הן לקבוע הסדרים לעניין טיפול סביבתי בציוד אלקטרוני, שנועדו לעודד שימוש חוזר בציוד אלקטרוני, לצמצם את כמות הפסולת הנוצרת מציוד האלקטרוני וחשמלי ולמנוע את הטמנתה, ולהקטין את ההשפעות השליליות הסביבתיות של ציוד אלקטרוני ופסולת ציוד אלקטרוני.
החוק המוצע כולל הסדר מקיף לטיפול בציוד אלקטרוני בישראל, המבוסס על עיקרון מרכזי של אחריות יצרן מורחבת, לפיה מוטלת האחריות על יצרן או יבואן לטפל בפסולת הנוצרת מציוד אלקטרוני שהם מוכרים ולשאת בעלות המלאה הכרוכה בכך. החוק המוצע מהווה נדבך נוסף במדיניות המשרד לטיפול בפסולת מוצקה, ומצטרף להסדרים קיימים המוכרים לנו.
אז איזה סוגי פסולת למיחזור תאסוף מלרז ברחבי העיר?
פסולת אלקטרונית וחשמלית: מכשירי רדיו, מקררים, טוסטרים, מקררים, ציוד מחשב, חלקי מתכת, כבלים, מייבשי שיער, טלוויזיות, סוללות מחשב וסוללות טלפונים סלולאריים וכל פסולת אלקטרונית וחשמלית אחרת.
פסולת מתכתית – כל סוגי הברזל,נחושת מוצרי תעשייה וציוד ביתי מרמת המחדד ועד מכסחת דשא, מפחית הזיתים ועד עגלות הסופר-מרקט השבורות.
נייר וקרטון: כל סוגי הנייר הכוללים קרטון, נייר לבן, עיתונים וכו'.
ביגוד: כל סוגי הביגוד הישן, סמרטוטים ,וילונות בדים וכו'.
החומרים שייאספו ע"י הגופים לעיל ייאצרו בשקים מיוחדים וכשתצטבר כמות מספקת, תשלח למקום משאית מנוף לאסוף את הציוד. הציוד ישונע למרכז המיון בו עובדי מלר"ז (בפרויקט עבודה בקהילה של בעלי נכויות שונות בתחום הפיגור הקל, אפילפסיה, הלם קרב, ועובדים אחרים שקשה להם) יסווגו את האשפה והיא תישלח למחזור ולשמירה על סביבה טובה יותר לכולנו.
עמותת מלר"ז תעניק 100 ש"ח לכל טון ציוד שיאסוף המוסד. התשלום יועבר לחשבון הבנק של הגוף האוסף לאחר כל איסוף של 3 טון לפחות.
ניתן לפנות למלר"ז בטלפון 03/5250038, באמצעות אתר האינטרנט (WWW.MALRAZ.ORG.IL), באמצעות דף הפייסבוק, או בפניה ל-0525/268825.
חיליק רוזנבלום, יו"ר עמותת מלר"ז: "רצינו לפתח מודל ייחודי בו התלמידים, חברי תנועות הנוער, סטודנטים ועסקים יתוגמלו על איסוף פסולת למחזור. ברצוננו להעביר מסר חינוכי חשוב לדור הצעיר ולכלל הציבור בישראל על חשיבות מחזור האשפה לסביבה למען הסביבה וכפעילות כלכלית תומכת. אנו בטוחים ששילוב נכון בין הנהלה לתלמידים יכול להביא לביה"ס, לתנועות הנוער ולעסקים רבים סכומי כסף נאים במהלך השנה למטרות חינוכיות לרווחת התלמידים והעובדים וכעזרה לזולת.
אנחנו נעזור ונדריך כל גוף להקים פינות מחזור אליהם תרוכז הפסולת ברת מחזור. עלינו לשנות את החשיבה:הפסולת ברת מחזור שווה כסף, אין שום צורך להטיל מס נוסף על הציבור באגרות, בחקיקה ובשיטות מיסוי שונות - פשוט יש לאכוף את החוק הקיים וכך נייצר חומרי גלם אגב הנצלתם של החומרים הקיימים שעד עתה נזרקו כפסולת.לא נוכל לבוא למוסד בודד המרוחק ממרכזי אוכלוסיה, עלינו להדגיש כי בכוונתנו ליצור קווי איסוף על מנת שהפרויקט יחזיק את עצמו כלכלית ולכן ההתארגנות של ראשי הרשויות, מנהלי אגפי החינוך, התברואה, איכות הסביבה, המנכ"לים, חשובה ביותר."