כלים

כרובית-בטחינה - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור

חומרים:

8 ק"ג כרובית (קפואה או טריה)

שמן לטיגון

1 ק"ג טחינה

10 שיני שום

מלח, לימון, מים

אופן הכנה:

• מערבבים את כל החומרים פרט לכרובית עד לקבלת טחינה במרקם חלק.

• מחממים שמן ומטגנים את פרחי הכרובית לצבע חום.

• מוציאים לנייר סופג לספיגת השומן.

הגשה:

• מסדרים את הכרובית . יוצקים טחינה .

• זורים מעט סומק מעל ומגישים.