מרק עוף - המתכון היהודי המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר. שף שרייבר לימד את המתכון המסורתי, אותו למד מסבתו, בסדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור

2.5 ק,ג עוף (גב, גרונות, שוקיים)
1 נתח שפונדרה
4 בצלים
4 גזרים
שורש סלרי + עלים
שורש פטרוזיליה + עלים
1 חבילת שמיר
כרישה ולפת
מלח ופלפל לבן
אופן הכנה:
מרתיחים את הבשר/העצמות בסיר עם מים ומסירים את הקצף האפור.חותכים את הבצל לרבעים ואת שאר הירקות לפרוסות עבות.מוסיפים לבשר ומבשלים יחד כשעתיים וחצי.מסננים את המרק ומגישים חם מאוד עם קניידלעך.