אווז צלוי בתפוזים - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר, שהציג את המנה בסדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור

כלים
חומרים:

5 שוקי – אווז

1.5 כוסות מיץ תפוזים

2 תפוזים חתוכים לפלחים

מעט סוכר

מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • משפשפים את עור האווז במלח ופלפל וצולים אותו על גבי רשת צלייה בתנור.

  • מתחילים בחום גבוה למשך כ-20 דקות, מנמיכים את החום לבינוני וממשיכים בצלייה.

  • כעבור כשעה מעבירים את האווז לתבנית, מסדרים סביבו את פלחי התפוזים, יוצקים את המיץ וממתיקים מעט.

  • מבשלים יחד עוד כחצי שעה.