ספיישל מתכוני חנוכה - והפעם, לביבות תפוחי האדמה של מרים הוד, ממסעדת בית שלום במטולה

כלים

מצרכים

4 תפו"א בינוניים

3 ביצים

3 כפות קמח

1 בצל בינוני

2 כפות גבינה בולגרית מגורדת

4 כפות גבינה צהובה מגורדת

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. לגרד את התפו"א בפומפייה (בחורים העבים)
  2. לקצוץ את הבצל ולטגן
  3. להוסיף את כל החומרים (כולל הבצל המטוגן) ולערבב הכל יחד
  4. ללבב לביבות ולטגן במחבת עם מעט שמן.

ניתן להגיש עם שמנת או גיל

מאותה הבלילה ניתן להכין פשטידה, מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית משומנת ואופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) עד לקבלת צבע שחום.