פטריות לוחשות - מתכון לקט פטריות מיוחד של השפית רלי שולמן, ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה
המצרכים למנה אחת:
200 גר' פטריות טריות (רצוי גדולות) מסוגים שונים: פורטאבלו ,שמפיניון גדול ויער.
50 גר' בצל משני סוגים: לבן וסגול.
4 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר לבן
1/2 כפית מלח-ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים מחבת יציקת ברזל על הגז לחום גבוה. מוסיפים את השמן-זית ואת הבצל כשהוא חתוך לפרוסות בעובי 3 מ"מ.
על הבצל מוסיפים את הסוכר והמלח ומטגנים עד שהבצל מזהיב.
לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
לאחר שצד אחד של הפטריות הזהיב הופכים אותן לצד השני. לאחר הזהבתו המנה מוכנה ובוזקים עליה את הפלפל-השחור והפטרוזיליה.
מגישים את המחבת חמה לשולחן כשהפטריות עדיין לוחשות.