כלים

פטריות לוחשות - מתכון לקט פטריות מיוחד של השפית רלי שולמן, ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה

המצרכים למנה אחת:

200 גר' פטריות טריות (רצוי גדולות) מסוגים שונים: פורטאבלו ,שמפיניון גדול ויער.

50 גר' בצל משני סוגים: לבן וסגול.

4 כפות שמן זית

1/2 כפית סוכר לבן

1/2 כפית מלח-ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור

1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים מחבת יציקת ברזל על הגז לחום גבוה. מוסיפים את השמן-זית ואת הבצל כשהוא חתוך לפרוסות בעובי 3 מ"מ.

על הבצל מוסיפים את הסוכר והמלח ומטגנים עד שהבצל מזהיב.

לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים את הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

לאחר שצד אחד של הפטריות הזהיב הופכים אותן לצד השני. לאחר הזהבתו המנה מוכנה ובוזקים עליה את הפלפל-השחור והפטרוזיליה.

מגישים את המחבת חמה לשולחן כשהפטריות עדיין לוחשות.