סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, מרשימה למראה ולטעם
תבנית עגולה 26
מצרכים:
תחתית ופרורים:
3 וחצי כוסות קמח
2 כפות אבקת אפיה
4 ביצים
200 גרם חמאה
כוס סוכר
חומרים למילוי:
כוס וחצי סוכר
300 גרם חמאה
3 ביצים
800 גרם שמנת חמוצה (4 קופסאות רגילות של תנובה או חברה אחרת) בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה:
תחתית: מערבבים במיקסר את הקמח, אבקת האפייה, סוכר וחמאה לתערובת פרורית.
מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהופך לבצק.
משטחים 2/3 מהבצק בתוך תבנית.
את השליש הנותר מניחים בתבנית נוספת.
אופים את שתי התבניות בחום גבוה- .c200 עד שהבצק משחים. את השליש הנוסף אופים קצת יותר ומקררים.
מילוי: מערבבים היטב (עם וו הגיטרה) בעזרת מיקסר את הסוכר, והחמאה, עד שהתערובת תפוחה וללא גושי סוכר.
מוסיפים את הביצים, בהפרש של 3 דקות בין אחת מהשנייה (כדי להבטיח שלא יהיו גושים).
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית עם תחתית הבצק האפוי. מפוררים את 1/3 הבצק הנותר ומפזרים על העוגה.
מקררים למשך 6 שעות במקרר.