פניית עמותת "צלול" ליו"ר הועדה, ח"כ דוד אזולאי, נעשתה כתגובה לדו"ח מבקר המדינה 2009 אשר דן באי קביעת תקנות להיטלי הזרמה.
בפנייתו מציין מנכ"ל עמותת "צלול", עזר פישלר, כי בדו"ח מבקר המדינה 2009 נכתב במפורש שמשרד מבקר המדינה העיר למשרד להגנת הסביבה כי עליו לפעול בהקדם לקביעת ההיטל למניעת זיהום ים ע"פ חוק עקב חשיבותו לשמירת בריאות הציבור.
עוד מדגיש פישלר במכתבו כי ב-2005 הוסף תיקון לחוק למניעת זיהום ים ממקורות יבשתיים הקובע במפורש כי:
(א) השר, בהסכמת שר האוצר ובאישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת, יקבע היטל למניעת זיהום הים, שיוטל על בעל היתר לפי חוק זה וישולם לקרן כאמור בסעיף 10.
(ב) בתקנות לפי סעיף קטן (א) יקבע השר, בין השאר, את שיעור ההיטל, את אופן הצמדתו ואת דרכי תשלומו; שיעור ההיטל ייקבע בהתאם לאמות מידה ובהן סוגי הפסולת או השפכים, כמויותיהם ונסיבות ההטלה או ההזרמה, לרבות מיקומה.
טענתה המרכזית של עמותת "צלול" היא כי על אף האמור לעיל, טרם נקבעו היטלים ע"י המשרד להגנת הסביבה.
כמו כן, מציין מנכ"ל "צלול" כי במידה שיידרשו המפעלים, יצרני השפכים, לשלם עבור היטל הנמוך משמעותית מעלות הטיפול בשפכים באמצעים המיטביים, אזי לא יהווה הדבר תמריץ לשיפור, שכן החלופה הזולה היא זו שתקבע כיצד ינהגו המפעלים.
בסיום מכתבו מבקש מנכ"ל "צלול" מיו"ר הועדה לכנס את הוועדה שבראשותו לדיון דחוף בנושא על מנת לבחון את נוסח התקנות ולאשרן לאלתר.
לדברי עזר פישלר, מנכ"ל עמותת "צלול": "לא ייתכן שלאחר שנעשה צעד כה חשוב לפני כ-5 שנים בו הוחלט להכניס תיקון לחוק בדבר הצורך בגביית היטל, לא נעשה דבר משמעותי בנושא מלבד הצעה שהוגשה מצד המשרד להגנת הסביבה לגבי גובה ההיטל שיש לגבות. חשוב לציין שעל אף שההצעה שהוגשה אינה גבוהה מספיק, לא התנגדה עמותת "צלול" לתעריפים ולו על מנת לאפשר את זירוז התהליך ולמנוע עיכוב נוסף. אולם, לצערי, גם תקנות אלו טרם אושרו והתוצאה העגומה ברורה: מפעלים ממשיכים להזרים לים שפכים ללא תשלום עבור המחיר הסביבתי הענק שהם גובים מהציבור."