חומרים לבצק:
1 ביצה
1.1/4 כוס קמח
קורט מלח
חומרים למלית:
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן
180 גר' בשר טחון
מלח, פלפל
1 ביצה
פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה לבצק:
• טורפים קלות את הביצה עם מלח.
• מוסיפים בהדרגה את הקמח.
• מערבבים ואוספים את את הבצק לכדור.
• לשים לבצק חלק וגמיש.
• עוטפים בניילון ומשהים בטמפ' חדר.
אופן הכנה למלית:
• מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר.
• מתבלים ומטגנים תוך כדי בחישה ומעיכה.
• מצננים ומעבדים לעיסה עם ביצה ופטרוזיליה.
אופן הכנה לקרפלעך:
• מרדדים את הבצק לעלה דק.
• חותכים לריבועים בגודל של 6 ס"מ.
• מניחים כפית מלית במרכזו של כל ריבוע.
• מקפלים באלכסון ומהדקים היטב את השוליים.
• מקרבים את חודי הבסיס של המשולש זה לזה ומהדקים יחד.
• משהים כ- 15 דקות.
• מכניסים את הקרפלעך לסיר עם מים רותחים ומבשלים על אש גבוהה עד שהם צפים.
• מנמיכים את האש ומבשלים עשרים דקות נוספות.
• ניתן להגיש במרק, או כתוספת עם בצל מטוגן.