תוכנית ה"עירוטופ" של המועצה לישראל יפה הינה תוכנית לעבודת חקר בהיקף של יחידה אחת לבגרות בגיאוגרפיה ופיתוח אזורי.
תוכנית זו, אשר פותחה באופן ייחודי ע"י המרכז לחינוך סביבתי של המועצה לישראל יפה ובשיתוף עם הפיקוח על הוראת הגיאוגרפיה במשרד החינוך ושל המרכז, מתקיימת במועצה מזה 7 שנים ומנוהלת ע"י צוות המרכז לחינוך סביבתי של המועצה לישראל יפה, בליווי נציגי משרד החינוך.
מטרת תוכנית ה"עירוטופ" היא לעורר בתלמידים זיקה ותחושת אחריות כלפי סביבתם הקרובה ולעודד אותם ליזום ולקחת חלק בפעילות חברתית- סביבתית. כמו כן, מוסיפה תוכנית זו למשתתפיה מימד אקטואלי ומקומי לידע הגיאוגראפי.
היום (ד') השיקה לראשונה המועצה לישראל יפה תוכנית זו במגזר הערבי. באירוע ההשקה, בו השתתפו כ-200 תלמידים מאזור ג'ת, בקעה אל גרביה, ערערה, ג'יסר אזרקה וכפר קרע, הציגו נציגי המועצה לישראל יפה בפני התלמידים את עיקרי התוכנית, כמו כן הרצו נציגי המועצה בפני התלמידים על נושא המשבר הסביבתי ושינויי האקלים, ע"פ תורתו של אל גור, והקרינו בפניהם את סרטו. בנוסף חוו התלמידים הרצאה וסיור רגלי בנושא מצבו של נחל הירקון.
באירוע נשאו דברים יו"ר המועצה לישראל יפה- מר אברהם כץ עוז, נציגת משרד החינוך- מדריכה ארצית של תחום הגיאוגרפיה- הגב' חניתה ברעם וראש המרכז החינוכי סביבתי של המועצה לישראל יפה- הגב' חיה יוגב. תוכנית זו נכנסת לתוקפה החל משבוע הבא וכבר בשנת הלימודים הקרובה יוכלו התלמידים לעסוק בה.
לדברי חיה יוגב, מנהלת המרכז לחינוך סביבתי של המועצה לישראל יפה:"המועצה לישראל יפה פועלת מזה שנים רבות בתחום החינוכי- סביבתי וחושפת אלפי תלמידים מגילאי גן ועד י"ב, לתכנים אלו. כיום, לאחר הרצה של 7 שנים של תוכנית העירוטופ בקרב האוכלוסייה היהודית ולאור הצלחתה האדירה, הוחלט להרחיבה למגזר הערבי, וכבר החל משנה זו יוכלו תלמידי האוכלוסייה הערבית להשתלב בתוכנית זו במסגרת בחינות הבגרות שלהם."