בימים אלו הגיע למרכולים פילה פורל טרי באריזה שומרת טריות של 'דגת הארץ'. מדובר בפילה פורל ישראלי טרי ורענן, שגדל בחוות "דגי הדן" המגיע נקי ומפולט - ללא אדרה ועצמות - ומוכן לבישול, אפיה או טיגון, בקלות ובמהירות. השף בני סיידא ממליץ על מתכון מיוחד לפילה פורל, בשמנת, עירית ושקדים
תרבות
מתכון לחנוכה: קרוקטים במקום לביבות
חנוכה הוא חג הלביבות, אבל לאכול לביבות במשך 8 ימים זה קצת מוגזם. אפשר לגוון בהכנת קרוקטים, אותם גלילי תפוחי אדמה הנימוחים בפה שישראלים מורגלים בדרך כלל לקנותם קפואים
מתכון: חלה לשבת מקמח אורגני
חלות מקמח אורגני - מתכון מיוחד של שף קונדיטור - סיון צפריר ממאפיית מצפה הימים. בכל יום שישי מציעה מאפיית מלון מצפה הימים מגוון מאפים כולם עשויים קמח אורגני. רק בשישי אופים במאפייה את חלות השבת המדהימות עם שומשום, שקדים או פרג
מתכון: תפוחי אדמה בסגנון דארפין
תפוחי אדמה דארפין היא מנה מטוגנת של תפוחי אדמה לא שטופים וחתוכים, המזכירים את הצ'יפס הפופולרי - אך גם שונים ממנו
הקינוח של חנוכה: סופגניות תפוחי אדמה בקליפת לימון
מתכון לא שגרתי לקינוח מיוחד לחנוכה: שילוב מעניין ומתוק בין לביבות לסופגניות - סופגניות תפוחי אדמה בקליפת לימון
מתכונים לחנוכה: לביבות תפוחי אדמה בגבינה צהובה
לביבות תפוחי אדמה הן המנה המסורתית לארוחת חנוכה. המפתח ללביבות מוצלחות הוא כמובן הטיגון המדוייק, וגם - הגבינה הצהובה
מתכון: מניפת סלמון כבוש בתחמיץ דבש ופלפל
עבור אלו מביניכם שלא מוכנים לבלות מול התנור הלוהט במטבח אך מעוניינים להפתיע את האורחים בסוכה עם מנה יפה, קלילה ורווית טעמים, השף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים, מציע מתכון פשוט ומהיר ביותר להכנה. מעדניית טעמי הבית שער העמקים פועלת במרץ לאור ההזמנות הרבות לארוחות מוכנות בתקופת סוכות, אך מציעה מתכונים גם לחובבי הבישול שמעוניינים להתנסות במטבח הביתי