תרבות
סנדוויצ'ים - הדור הבריא
אין ספק כי אחת הבעיות בחזרה לביה"ס היא הכנת הסנדוויצ'ים. לא רק שצריך לקום מוקדם יותר, לא רק שהעיניים עדיין עצומות למחצה, אלה שבשעה 07:00 בבוקר צריך להתחיל לחשוב: עם מה למרוח את הלחם/לחמנייה? את זה היא אוהבת או לא? את זה נמאס לה, את זה מרחתי אתמול, וכו'
מתכון: תאנים ממולאות בבשר טחון על מצע פירות יבשים
תאנים ממולאות בבשר טחון על מצע פירות יבשים - מתכון אקזוטי של השף ניסן מיכלסון, שף מסעדת calma חוף לידו, אשדוד
מתכון: פילה דניס פריך עם חומוס, עגבניות שרי צלויות וראשי אספרגוס
צחי בוקששתר השף של Black Bar 'n' Burger מציע טכניקה נהדרת להכין דגים: אחרי שמפנימים את השיטה עם המלח, כל דג טרי יהיה נהדר כך. המלח שומר על הדג מלהידבק בהתחלה והעור יוצא פריך וטעים מאין כמותו. גם את האילתית בירקות ירוקים ש- Black Bar 'n' Burger הכינו לתשעת הימים, מכינים בדרך דומה
מתכון: פישבורגר, המבורגר סלמון מיוחד ובריא
צחי בוקששתר, שף הרשת "בלאק", מציג מתכון קליל מתוך התפריט המיוחד - ה"פישבורגר": המבורגר עסיסי מבשר אילתית. (רצוי טרי ולא קפוא). במסעדת Black Bar 'n' Burger מגישים אותו בנוסח מעט שונה אך זהו מתכון ביתי נפלא
מתכון: פילה בקר על ירקות שורש מזוגגים ביין אדום וציר בקר
מתכון מיוחד ולא שגרתי, עם נגיעת אניס דומיננטית, למנה עיקרית מושקעת, של השף רני אלבז ממסעדת הביסטרו הים תיכונית "סופרה" באשדוד. בתיאבון!
מתכון ישראלי: פילה סלמון ביוגורט עיזים ופירה ערמונים
מי אמר שארוחת שבועות ישראלית חייבת להיות כבדה ומפוצצת?