כשאני מצליחה לשים את היד שלי על מתכונים לשבת שהם גם טעימים מאוד וגם קלים יחסית להכנה, אני תמיד משתפת.

כלים

אין ספק שהאתגר הכי גדול עבורי הוא למצוא קינוח פרווה שלא מרגישים שהוא פרווה. עשיתי לא מעט ניסיונות בעבר וכמעט תמיד נכשלתי במבחן הטעימות.

לא הצלחתי למצוא מתכון לקינוח פרווה שהסעודים לא זיהו אותו ככזה. הייתה לי תחושה שלעולם ירגישו שמדובר בפרווה, לא משנה כמה אני אנסה להסתיר את הטעם הנלווה. אני יודעת שאני לא לבד בנושא הזה, זו תופעה ידועה ובשלניות רבות מנסות להתמודד איתה.

אבל אני לא הרמתי ידיים. המשכתי לנסות, לטעות ושוב לנסות עד שמצאתי מספר קינוחי פרווה נהדרים לשבת. כאלו שלא מרגישים שהם פרווה ואין להם שום טעם נלווה.

הפעם החלטתי לשתף אתכם במתכון נפלא לשבת, קינוח מרהיב ביופיו ונפלא בטעמו, ומה שעוד יותר מדהים בו זה שהוא פרווה לחלוטין. כך שניתן לאכול אותו בתום כל סוגי הארוחות: גם הבשריות וגם החלביות.

אז אם אתם מחפשים מתכונים לשבת ורוצים להותיר רושם חזק בקרב הסועדים, כדאי מאוד שתנסו את המתכון הזה בבית, הוא לא ישאיר אף אחד אדיש. הבטחה שלי!

עוגה חגיגית לשבת ממש כמו בקונדיטוריה:

מתכון לעוגת שוקולד חמה.

** העוגה מיועדת לתבנית בקוטר 18.

המצרכים הדרושים:

1/2 כוס שמן.

100 גרם סוכר.

4 כפות יין אדום.

1/2 שקית אבקת אפייה.

3 כפות קקאו.

50 גרם סוכר.

1/4 כוס קמח נטול גלוטן.

3 ביצים.

לרוטב:

3 כפות סוכר.

1/2 כוס מים.

1 כף ליקר.

1 כפית קפה נמס.

לקרם העוגה:

3 כפות שמן.

200 גרן שוקולד.

50 גרם שקדים קלויים גרוסים ו/או אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מחממים יין. מוסיפים אליו את הקקאו עד שמתקבלת תערובת אחידה ונטולת גושים.

לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים לערבב עד שלא מרגישים בגושי הסוכר.

בשלב הבא מקציפים 3 חלבונים. כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים לאט לאט את הסוכר. כשהקצף מתייצב מוסיפים את החלמונים בתנועת קיפול.

לתוך התערובת שלנו מוסיפים את אבקת האפייה ואת הקמח וממשיכים לערבב בתנועת קיפול עדינה.

משמנים תבנית אפייה ויוצקים אליה את התערובת. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ב-160 מעלות (תלוי בתנור) למשך כ-40 דקות.

הרוטב: מכניסים לתוך סיר סוכר ומים ומרתיחים. כאשר רותח מורידים מן האש ומוסיפים את ליקר הקפה והקפה הנמס. כשמוכן יוצקים על העוגה (מרטיבים אותה).

הקרם: ממיסים את השוקולד בסיר מארי או במיקרוגול. מוסיפים לשוקולד המומס שמן ומערבבים. לבסוף מוסיפים את השקדים/אגוזים. יוצקים על העוגה ונותנים לקרם לנזול עד לתחתית העוגה.

מגישים חם, פורסים ונהנים מכל ביס.

בתאבון, ושבת שלום!