מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
3 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
5 שיני שום קצוצות
5 כפות שמן זית
כוס עדשים אדומות
כפית שורש כורכום מגורד
חצי כפית כמון
כפית מלח
קצת פלפל שחור
בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט
אופן ההכנה:
1. בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.
2. מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
3. מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.
4. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.
5. מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
6. פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.
טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים המסייעים לבישול).