בכתבה מציינים בהרחבה את ההתקפה של לפיד על מי שטען כי הוא כתב הגרדיאן במהלך מסיבת עיתונאים עם התקשורת הזרה. בדיעבד מתברר כי אין מדובר בכתב הגרדיאן אלא בפעיל אנטי ישראלי.
הוושינגטון פוסט פרסם הבוקר כתבה על יאיר לפיד. בפתח הדברים נכתב כי "כפי שהדברים נראים עכשיו, יו"ר מפלגת 'יש עתיד', יאיר לפיד, הוא היחיד שיכול לאיים על נתניהו." בכתבה גם נותנים ביטוי נרחב לתקרית שהייתה השבוע בין לפיד לאנטוני לויינשטיין, שטען כי הוא כתב של הגרדיאן במהלך מסיבת עיתונאים עם התקשורת הזרה בירושלים. מאוחר יותר התברר כי לויינשטיין אינו כתב של הגרדיאן כפי שטען אלא פעיל אנטי ישראלי
לוינשטיין תקף את לפיד ואמר "איך ישראל יכולה להגדיר את עצמה כדמוקרטיה כאשר היא כובשת את העם הפלסטיני במשך 50 שנה". בתגובה אמר לו לפיד כי בניגוד לפלסטינים, "שקוראים ליהודים חזירים וקופים," ישראל מגנה על זכויות אדם. "למה אתה לא הולך לעזה או לגדה ושואל אותם על זכויות הנשים, זכויות הקהילה הגאה, זכויותיהם של נוצרים?" אמר לפיד. והאשים את התקשורת הבינלאומית כי היא מסייעת להנצחת הסכסוך הישראלי-הפלסטיני על ידי הסיקור החד צדדי שלה, וכי היא מעודדת את ההנהגה הפלסטינית לא לפעול ולעשות ויתורים כדי לקדם את תהליך השלום.
הוושינגטון פוסט ראיין את לפיד לכתבה בעיקר סביב הנושאים המדיניים. במהלך הראיון נשאל לפיד האם הוא מאמין כי אבו מאזן הוא פרטנר לשלום. לפיד השיב ואמר: "פעמים רבות, הנשיא עבאס הוכיח שהוא לא פרטנר. שלוש פעמים במהלך 15 השנים האחרונות הוצעו לפלסטינים יותר מ -90 אחוזים ממה שהם מבקשים ושלוש פעמים הם אמרו לא. הם חייבים להבין שהם לא הולכים לקבל את כל מה שהם רוצים"
כשנשאל לפיד האם הדבר לא נכון גם לגבי הישראלים אמר לפיד: "מאז הסכם אוסלו היו 11 סיבובים של שיחות בילטרליות שכולם נכשלו. אלו היו אותם אנשים שאמרו את אותם דברים אחד לשני. צריך להיות מנגנון שונה. מאז ספטמבר אני דוחף לעבר רעיון אחר, ועידה אזורית שתכלול שחקנים מרכזיים שכבר נמצאים על המגרש- מצרים, ירדן, ערב הסעודית ומדינות המפרץ".
לפיד נשאל האם כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן יכולה לשנות את המצב בין ישראל לפלסטינים. לפיד אמר כי הוא חושב שיש כאן חלון הזדמנויות: "אנחנו יודעים כי האסטרטגיה של עבאס והרשות הפלסטינית קרסה. במשך שנים הם פעלו על פי הגישה כי אין צורך לנהל מו"מ עם ישראל ושהם רק צריכים להמשיך ולהפעיל לחץ בינלאומי על ישראל. אבל הממשל האמריקאי כבר הודיע שהאסטרטגיה הזו לא עובדת איתם ואני חושב שאם ישראל תחזור כעת לשולחן המו"מ היא תהיה בעמדת כוח שלא החזיקה בה בשנים האחרונות."
לפיד נשאל על מדיניות החוץ של נתניהו שמתגאה ביחסים של ישראל עם העולם ומתגאה ביחסים שהוא מטפח באפריקה, מזרח אירופה ואסיה. לפיד סרב למתוח ביקורת על ראש הממשלה אבל ביקש לעשות את ההבחנה בין ניהול מדיניות סחר לניהול מדינות חוץ: "בניהול מדיניות סחר אתה צריך לעבוד עם כולם בכל מקום בעולם אבל מדיניות חוץ היא סובייקטיבית ומתרכזת בשלושה מקומות מרכזיים: וושינגטון, בריסל ומוסדות בינלאומיים. אלו המקומות בהם מתנהל המשחק. אז אם אתה רוצה להיות על המגרש אתה צריך לוודא שאתה ביחסים טובים עם שלושת המקומות הללו."