במהלך הדיון צפויות לעלות טענות בדבר פרשות רוה"מ נתניהו שנחשפו לאחרונה וטופלו על ידי מנדלבליט באופן שרירותי וללא קריטריונים מחייבים לטענת רוזנטל. מדובר בעתירת המשך לעתירה שהוגשה בעקבות פרשת "ביביטורס". שם, סגר היועמ"ש וינשטיין את הבדיקה המקדימה שגרר במשך 3 שנים בלא חקירה פלילית, בין השאר, בטענה המופרכת שהבדיקה המקדימה ערכה זמן רב מדי. בעתירה הקודמת, קיבל בג"צ את טענות ח"כ רוזנטל ואילץ את וינשטיין לפרסם לראשונה הנחיה בנושא הליך ה"בדיקה המקדימה". ואולם לטענת ח"כ רוזנטל בעתירה החדשה, הנחיה זו מהווה "מס שפתיים" בלבד, איננה כוללת קריטריונים כלשהם, איננה מקדמת עקרונות של שוויון בפני החוק, שקיפות ואחידות פרוצדורלית ואף פוגעת בעקרונות אלה במידה ניכרת.
"ההנחיה החדשה", נכתב בעתירה, "מעגנת מציאות פגומה של העדפת בכירים ומיוחסים במסגרת הליכים פליליים".
ח"כ רוזנטל הסביר: "בחסות היועץ המשפטי לממשלה מקבלים נבחרי הציבור יחס מועדף בפני החוק. כאשר חשדות חמורים מתגלים בעניינו של אדם מן הישוב נפתחת נגדו מיד חקירה, ההליך המקדים הקרוי 'בדיקה מקדימה' שמור למיוחסים בלבד מייצר אפליה חמורה. מלבד העובדה ששיטת ה'בדיקה' כובלת את ידי המשטרה כך שלא תוכל לבדוק חשדות, ההליך העקום הזה הפך לכלי למריחה וטיוח חקירות נגד ראש הממשלה ונגד נבחרי ציבור שסרחו".
העתירה מציינת כי זה לא מכבר, החליט היועץ המשפטי, אביחי מנדלבליט, לעקוף אפילו את הנחיית היועץ עצמה, ולבחון חשדות בעניין ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בהליך מקדים ל"בדיקה מקדימה" עצמה. מתוך העתירה: "ומה יהא כאשר גם עצם ההחלטה על פתיחת "בחינה ראשונית" תלווה, לשיטתו של משרד המשפטים, ב"השלכות ציבוריות" רחבות? האם אז יבוא לעולם הליך מקדים להליך המקדים להליך המקדים? תוך כדי שאנו חגים במעגל שוטה זה נתמהה האם זהו השוויון בפני החוק שאותו מחיל היועץ המשפטי לממשלה על נבחרי ציבור בישראל".