היא גם מתחה ביקורת על כך שהרפורמה אושרה באיחור. "אצו רצו כולם ברגע האחרון להעביר את זה". את העתירה הגישו חדו"ש, התאחדות הסטודנטים, המרכז הרפורמי לדת ומדינה וארגונים נוספים וייצגו אותם עורכי הדין גלעד ברנע ואורלי ארז-לחובסקי.
קצבת הבטחת הכנסה לאברכים בסך 1040 שקלים לחודש שולמה ב-2010 לכ-11 אלף איש בנוסף לקצבת האברך. ביוני 2010 קבע בג"צ, לאחר עשור של דיונים, כי קצבת הבטחת ההכנסה לאברכים אינה חוקית משום שהיא מפלה קבוצות אוכלוסייה אחרות בחברה הישראלית. האברכים הם הציבור היחיד שמקבל קצבת הבטחת הכנסה במהלך לימודיו. בית המשפט קבע כי מראשית שנת 2011 לא תשולם הקצבה.
בדצמבר 2010, קיבלה הממשלה החלטה עוקפת בג"צ, שבה אישרה את המשך תשלום קצבת ההכנסה לאברכים לחמש שנים, כלומר הקצבה של אף אברך לא נפסקה. כן קבעה ההחלטה שכל אברך מעבר לגיל 29 יוכל לקבל את הקצבה לכל ימי חייו. נקבע כי עלות תשלום הקצבה לתקציב המדינה לא תעלה על 127 מיליון שקל. אולם השנה כבר עלה הסכום המיועד לתשלום הקצבה ל-140 מיליון שקל.
שורת דו"חות ממשלתיים קבעו בעבר שההקצבות הרבות של המדינה לאברכים ובהן הקצבה הם מהמכשולים העיקריים בגדרך להוצאת חרדים לעבודה.
סמנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון שחר אילן אמר בתגובה ש"קצבת הבטחת ההכנסה לאברכים היא קצבה עוקפת הבטחת הכנסה שכל מטרתה ליצור עוד קופה לישיבות. שורת דו"חות ממשלתיים קבעו שהקצבה הזאת היא חבלה ישירה במאמץ הלאומי להוציא אברכים לעבודה. יש להגביל את תשלום הקצבה למכסה של עילויים. ממשלת נתניהו שנמנעת מכך מוכרת את עתיד כלכלת ישראל בנזיד שלטון".