ועדת הכלכלה קיימה היום (שני) דיון בהערכות התחבורתית לקראת פתיחת כביש 443 לנסיעת פלשתינאים. יו"ר הועדה וחברי הכנסת שנכחו בה קראו שלא לפתוח את הכביש עד להשלמת סידורי הביטחון.
בפתח הדיון הציג סא"ל במיל' אהרון צברי נציג משרד הביטחון את השינויים המתוכננים והצביע, תוך שימוש במפה מפורטת, על מיקומם של נקודות הבידוק החדשות שהוקמו. לדבריו, עם החלת השינויים המתבקשים מהנחיית בג"צ תתאפשר נסיעת כלי רכב בכביש 443 מאזור הכפרים ממערב לרמאללה, בכפוף לבידוק ביטחוני.
יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ הרב מנחם אליעזר מוזס התייחס בדבריו אל הסכנה הצפויה לנוסעים הישראלים מחבלה או יידוי אבנים מתוך רכב נוסע. "רכב פלשתינאי שיעלה על הכביש מתוך אחד הכפרים באזור, ינוע עד לבידוק במחסום, וישתלב בין הרכבים הישראלים תוך סיכון ביטחונם. הרי עד לבידוק איננו יודעים אם מדובר ברכב תמים או חלילה במחבל, כיצד ניתן לאפשר לו לנוע בחופשיות? כיצד נפקיר את שלום הנוסעים?" לדבריו, קביעת בג"צ מנותקת מן המציאות ומהקורה בשטח. "בסעיף הראשון בסדרי הדין של המשפט העברי נאמר כי אין לו לדיין אלא מה שעיניו רואות. לצערנו, החלטת שופטי בג"צ ניתנה ללא ראיית מכלול העובדות הנכוחות". הרב מוזס אמר עוד כי אין מנוס מלחוקק את חוק הביטחון בדרכים עליו חתמו 39 חברי כנסת ולמנוע את פתיחת הכביש. "החוק ייתן מענה מאוזן וראוי לסוגיה זו, ויאפשר לגורמי הביטחון לקבוע מדיניות בדבר הגבלת או איסור תנועה בדרכים כאשר הסכנה כה ברורה ומוחשית" אמר.
במכתב שנשלח ע"י חברי פורום הרשויות שליד כביש 443, ראש עיריית מודיעין עילית, הרב יעקב גוטרמן, ראש עיריית מודיעין, מכבים-רעות חיים ביבס וראש המועצה האזורית חבל מודיעין, שמעון סוסן, נכתב: "כראשי רשויות המייצגים כ-150,000 תושבים הסמוכים לכביש 443, ובשם תושבי ירושלים והמרכז הנעים על ציר תנועה ראשי זה מידי יום, נבקשך להשהות את פתיחת הכביש לתנועת כלי רכב פלסטינים בהתאם להחלטת בג"ץ, עד לדיון שנקבע בבג"ץ לעתירה שהוגשה על-ידי התושבים ביום רביעי, בשבוע הבא, 2.6.10".
עוד מציינים ראשי הרשויות, כי "לאור הנסיבות והעובדות שהוצגו בפני בג"ץ, ומאחר ופתיחת כביש זה לתנועת כלי רכב פלסטינים כרוכה בפיקוח נפש, כפי שכבר הוכח בעבר עת הכביש היה פתוח לכלי רכב פלסטינים, בטוחנו כי בג"ץ ישנה את החלטתו הנ"ל". העתק של המכתב נשלח לשר הביטחון אהוד ברק ולרמטכ"ל גבי אשכנזי.