השר בן אליעזר הנחה את מנכ"ל שירות התעסוקה יוסי פרחי לנייד כ"א מלשכה ללשכה אם צריך, ולא לחכות לנסים. ״זו ההזדמנות של שירות התעסוקה להוכיח עצמו יותר מתמיד. בכי ונהי לא יסייעו למאמץ הלאומי״.
במהלך סיורו בלשכת התעסוקה בעפולה הגיב שר התמ"ת בן אליעזר על נתוני הביקוש לעובדים ברבעון הראשון של שנת 2010 במגזר העסקי שפרסם היום מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת ואמר כי "אני מברך על הנתונים המסמנים המשך התאוששות במשק ועל הגידול במספר המשרות הפנויות. עם זאת עלינו לזכור כי יש לטפל באוכלוסיות החלשות שכלל לא משתתפות בשוק העבודה, וכן בפערים העצומים בין השכבות וברמות השכר. זהו אתגרנו המרכזי, וזהו המבחן שלנו כממשלה".
השר בן אליעזר התייחס לסגירת תוכנית "אורות לתעסוקה" ואמר כי "על אף שתכנית אורות לתעסוקה הייתה נכונה לעם ישראל, וטובה בעיקר לשכבות האוכלוסייה הקשות שבתוכו, המשרד עסוק בימים אלו בהליך לקיפולה וסגירתה. מאז כניסתי לתפקיד, מניעה אותי רק הדאגה לתוספת מקומות תעסוקה, ובמיוחד הדאגה לשכבות החלשות, וכן לאלו ש"נולדו" למציאות בה לא עובדים וקבלת הבטחת ההכנסה הפכה להיות דבר מקובל. לצערי התכנית לא עברה את מחסום הכנסת, ממניעים כאלו ואחרים, אך כעת אני מסתכל קדימה, הן לטווח הארוך והן לטווח המיידי עד בינוני.
מהלכי השנה האחרונה לימדו אותי כי בקצה הדרך, עלינו להקים רשות תעסוקה. אין זה מהלך שקל לשר להובילו, אך במציאות של מדינת ישראל הגענו למסקנה כי נכון להקים גוף חזק, שמסתכל שנים קדימה, שכולל בתוכו את כל הגופים תומכי תעסוקה בישראל, הן ממשרד התמ"ת והן גופים חיצוניים לו. בקרוב ייכנס לתפקיד משנה למנכ"ל המשרד בהמשך למסקנות ועדת אקשטיין שמיניתי – משנה זה יוביל את המהלך ארוך הטווח, שיימשך לפחות שנה. אני מאמין שנוכל לרתום למהלך שכזה את משרד האוצר, ובטוח שהמהלך יזכה לתמיכת הכנסת. כשהקמתי את רשות המים לא הרבה האמינו ביכולתי להוביל להקמתה. היום כבר אין לאף אחד ספק בנחיצותה."
"באשר לטווח הזמן המיידי-בינוני, וכמענה לחלל שהותירה תכנית אורות לתעסוקה, מנכ"ל משרדי שרון קדמי כבר קיים מספר ישיבות עם כלל הגורמים השותפים לנו, זאת ואני מקיים ישיבה ראשונה ביום א' הקרוב, כל זאת בהמשך להנחיית רה"מ להציג לו תכנית חלופית.
אין כאן פתרונות קסם. אני לא אסכים להביא פתרון סתם. על התכנית הקודמת עמלו במשך שנים, לכן אני רוצה ללמוד היכן טעתה הממשלה ואיפה צריך להשתפר. העקרונות שינחו אותי הם מקסימום שיתוף של הגורמים התעסוקתיים הממשלתיים; פתרון אישי לכל משתתף ולא התייחסות כ"עדר" ותכנית בפריסה ארצית." הוסיף בן אליעזר.
"אנחנו גם פועלים על מנת לנסות לייצר פתרון יחד עם משרד האוצר, כדי לנסות ולדאוג למשתתפי התכנית שהושמו בעבודה, וקיבלו סיוע מהתכנית. לא בטוח שנצליח – יש להודות על האמת כי התוכנית היא תוכנית לטובה ולרעה, אי אפשר להחליט שמשאירים מה שרוצים ומבטלים את השאר. עם זאת, חשוב לי לשמר את אותם אנשים שהושמו בעבודה אחרי מאמץ כה רב".