ח"כ אלדד הוזמן היום לישיבת נשיאות הכנסת בנסיון לשכנעו לחזור בו ולוותר על הסתיגויותיו אולם לאחר שהביע את התנגדותו לא התקבלה כל החלטה בעניין, על כן על פי התקנון יתקיימו סדרי ההצבעה במלואן.
ח"כ אלדד: "לצה"ל חסרים אלפי חיילים למילוי משימותיו, אבל הוא נאלץ להציב חיילים לשירות במשטרה כי הממשלה מתיחסת לצה"ל כאל מאגר כוח אדם זול. אין חולק על כך כי תפקידי המשטרה חשובים אבל על הממשלה לתקנן תקני שוטרים בשכר מלא ולא להפוך חיילי חובה לשוטרים רק כי הם זולים יותר. אם הממשלה מבצעת "מחטפי רויזיה" בועחו"ב - התגובה הפרלמנארית הראויה היא פיליבסטר אינסופי."
"גם להליך הקובע להעביר חיילים לשב"ס אין שום סיבה חוץ מכלכלית. הדבר נועד לחסוך כסף. במקום לתקצב את שב"ס כמו שצריך מצייבים חיילים שעולים בזול והופכים אותם לכוח עבודה זול. ההסתיגויות באו להראות את האבסורד - כי אם חשוב לשים חיילים בשב"ס ובמשטרה שהן עבודות מצילות חיים אז חשוב לא פחות להציב חיילים כמצילים,כבאים, שומרים וכו. אם מדינת ישראל הייתה דבקה בחוק שירות הביטחון ויעודו של צה"ל לא היו מגייסים חיילים לתפקידים כאלו רק כדי לחסוך בכסף."
חוק שירות הביטחון
לפני כשבועיים דנה ועחו"ב בתיקון לחוק שירות הביטחון הקובע כי צה"ל יציב לשירות המשטרה כ1800 חיילים (שח"מ) מידי שנה. הועדה הביעה מורת רוחה מכך שלצורכי חיסכון בתקציב המשטרה הופכת הממשלה את צה"ל לחברת כוח אדם זול. בהצבעה שנערכה בועדה (בראשות ח"כ שאול מופז) היה רוב מכריע למתנגדי החוק.
את מקומו של מופז מילא ח"כ מאיר שטרית שתמך עוד בדיון הקודם בהצבת החיילים במשטרה. הקואליציה גייסה 2 חברי "ישראל ביתנו" (כתומכים בבקשת השר אהרונוביץ) הגישה בקשה לרויזיה והפעם אושרה הצעת החוק לקריאה שניה ושלישית מול התנגדותו של ח"כ אריה אלדד.
ח"כ אלדד שזעם על המחטף וסבר שמדובר בעיוות כוונת הרוב בועדה הגיש לקראת הקריאה השניה והשלישית במליאה כ 3500 הסתיגויות לחוק.
תיקון נוסף לחוק שירות הביטחון שעלה גם כן השבוע קובע כי צה"ל יציב חיילים בשירות בתי הסוהר. מאותה סיבה לפיה צה"ל הפך להיות לכוח עבודה זול הגיש ח"כ אלדד מספר הסתייגויות דומה.