בעדותו בבית המשפט הדגיש רפ"ק צייקובסקי כי כל הצילומים בקלטת בוצעו באופן לגיטימי, ללא התערבות עריכתית. לגבי סדרת תמונות שעמדה במרכז הדיון קבע צייקובסקי באורח חד משמעי, כי לא מדובר בעיבוד בפוטושופ ושהאותנטיות של כל הקטעים המצולמים בקלטת היא חד משמעית. נוסף לכך, שלל נחרצות את טענת באי כוחו של המג"ד, סא"ל בורברג שהחיבור של שני המקטעים הרלבנטיים נעשה בעריכה או "בישול".
בתגובה למתן חוות הדעת, אמרו בבצלם: "המומחה מספר אחת לנושא של משטרת ישראל פסל מכל וכול את הטענות המופרכות שהופנו נגד בצלם ואישר את מה שאמרנו כל העת: קלטת הירי בניעלין אותנטית, ולא נערכה בה מניפולציה. מסע הכפשה שקרי ומאורגן נגדנו נחל היום מפלה, והאמת יצאה לאור."
הירי בניעלין צולם על ידי סלאם עמירה, נערה פלסטינית תושבת הכפר, מחלון ביתה ב-7 ביולי 2008, והיתה מאז ברשות המשפחה. הקלטת המקורית, שהיא רכוש המשפחה ונמצאה בבעלותה מאז תחילת הפרשה, לא נכללה כמוצג בתיק בשל חוסר הסכמה בין התביעה הצבאית למשפחת הצלמת.
עם העלאת הטענות המופרכות כנגד הקלטת, סייע בצלם בתיווך בין התביעה הצבאית למשפחת הצלמת, והמשפחה העבירה את הקלטת המקורית למצ"ח וממנה לבדיקה במעבדה לזיהוי פלילי של משטרת ישראל.