מרק מלפפונים כבושים עם כרישה ותפוחי אדמה בסגנון פולני - מתכון מיוחד ומפתיע

כלים

חומרים:

300 גר' סלרי

3 כרישות

900 גר' גזר

300 גר' גזר לבן

4.5 ליטר מים קרים

3 ק"ג תפו"א

2 בצלים

1.5 ק"ג מלפפון כבוש בחומץ

1 צרור שמיר

200 מ"ל שמנת לבישול

5 עלי-דפנה

6 כדורי פלפל אנגלי

כדורי פלפל שחור

סוכר, מלח, פלפל

אופן הכנה:

  • מקלפים את תפוחי-האדמה וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  • מניחים אותם בקערה עם מים קרים.
  • מקלפים את שאר הירקות.
  • מכניסים אותם לסיר עם מים קרים ומוסיפים עלי-דפנה , פלפל אנגלי וכדורי פלפל שחור.
  • מוסיפים מספר קמצוצי-סוכר ומבשלים במשך כ-20 דקות.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה וכף שטוחה של מלח.
  • כאשר תפוחי האדמה מתרככים, מרחיקים את שאר הירקות מתוך המרק.
  • מרסקים את הגזר, הסלרי והשורש ומוסיפים גם אותם למרק.
  • מקלפים את המלפפונים למרק ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות.
  • מוסיפים את מי-החומץ של המלפפונים ומרסקים אותם.
  • מוסיפים את המלפפונים למרק ומבשלים במשך כ-15 דקות נוספות.
  • מוסיפים את מי-החומץ של המלפפונים ומבשלים עוד כ-10 דקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל לטעם.
  • מוסיפים שמנת ומקשטים בשמיר קצוץ.