רגל קרושה - המתכון המסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, שהעביר סדנת בישול יהודי בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים:

1 ק"ג רגל עגל

200 גר' ברך עגל

3 בצלים עם קליפה

4-5 עלי דפנה

4-5 גרגרי פלפל אנגלי

שום קצוץ מחצי ראש

כפית וחצי מלח

כפית פלפל שחור

ליטר וחצי ממים

אופן הכנה:

  • את הרגל והברך מבשלים במים במשך כ-15 שעות לפחות בבישול ארוך ואיטי על אש קטנה.
  • לאחר הבישול מוסיפים : בצל, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח, פלפל שחור ושום ומבשלים שוב במשך כ- 4 שעות.
  • בסוף הבישול מסננים את הנוזלים לקערה.
  • מפרידים את הבשר מהעצמות.
  • קוצצים דק ומכניסים לתוך הקערה.
  • יוצקים את התערובת לתוך תבנית מתאימה ומכניסים למקרר למספר שעות עד למצב קרישה.
  • בזמן ההגשה חותכים למנות ומגישים עם פלחי לימון.