כלים

קן פירות יבשים בשוקולד - מתכון לקינוח הייחודי של הקונדיטור דוד ועקנין, ממשכן האירועים "בית האופרה" באשדוד

מרכיבים:

12 חרוטים משוקולד

50 גר' משמש

50 גר' שזיפים מיובשים

50 גר' צימוקים

50 גר' אגוזים

50 גר' תמרים

50 גר' פיסטוק גרוס

200 גר' מחמאה

3 כפות ברנדי

גרידת לימון

2 דפים בצק פילו

100 גר' איטריות קדאיף

1/2 כוס סילאן

1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

לאפות בתבנית חד פעמית ריבוע בגודל 18 ס"מ בצק פילו, למלא בתבנית את איטריות הקדאיף ולתת אפיה קצרה. לאחר האפייה למזוג את הסילאן על הקונכייה כשהיא חמה. במחבת להמיס מחמאה ולהוסיף את הסוכר, ברנדי, גרידת לימון, לקרמל מעט, לערבב בתוכו את כל הפירות היבשים ולבנות את המנה.