בג"צ דחה את טענות המדינה ונובל אנרג'י בעתירת תושבי חוף הכרמל והוציא צו על תנאי כנגד המועצה הארצית לתכנון ובנייה. בג"צ דורש מהמדינה לתת הבהרות בתצהיר, תוך 15 יום, מדוע הטילה על היזם את תכנון החלופות היבשתיות בזמן שהוא בעל עניין כלכלי מובהק בתהליך, תוך הפרת הוראות החוק והדין. נובל אנרג'י לבית המשפט העליון: הגז שנמצא בתמר הינו רכוש החברה ואינו בגדר תשתיות לאומיות של מדינת ישראל

כלים

החלטת ביהמ"ש העליון התקבלה אתמול (ה') בשעות הערב, לאחר שניהל בשעות הבוקר דיון בבג"צ שהגישו תושבי חוף כרמל בנושא, לפני כחודשיים. במהלך הדיון העלו פרקליטי תושבי חוף כרמל, עו"ד אלי וילצ'יק , עו"ד יוסף פרוכטמן ועו"ד אשרה פרוכטמן, את הטענה המרכזית כי לא ייתכן שחברת "נובל אנרג'י"-יזם הפרויקט, יהיה הגוף שיבחן את החלופות היבשתיות עקב ניגודי אינטרסים בולטים, והדגישו כי מינוי כאמור הנו בניגוד לחוק ולהוראות הדין.

טענה זו הושמעה בעיקר נוכח העובדה כי את נושא בחינת החלופה הימית (אסדה) הטילה הועדה הארצית לתכנון ובניה על צוות מומחים בלתי תלוי.

פרקליטי המדינה ונובל אנרג'י ביקשו לדחות על הסף את העתירה, אולם בית המשפט דחה את טענותיהם. עוד השיב פרקליט חברת "נובל אנרג'י" כי הגז שתספק חברת "נובל אנרג'י" אינו בגדר תשתיות לאומיות של מדינת ישראל, כי אם רכוש החברה.

במטה המאבק של תושבי חוף כרמל אמרו היום: "החלטת ביהמ"ש העליון מהווה עבורנו ניצחון נוסף במאבקנו הנחוש לטובת האינטרס הלאומי על פני שיקולים של חברות דורסניות בעלות אינטרסים מובהקים. עבודתנו עדיין לא הסתיימה, ואנו נמשיך ונפקח על ההליך כולו על מנת לוודא שייעשה באופן הראוי והצודק."