"תוכנית סיכויים" הינה מודל ישראלי לטיפול בנוער עולה וותיק עובר חוק. מטרת העל של התוכנית, הפועלת בפריסה ארצית ב-26 ישובים, היא צמצום התנהגות עוברת חוק בקרב בני נוער בגילאי 12-18. תוכנית מצליחה זו פועלת למניעת עבריינות חוזרת וצמצום מימדי הפשיעה, הרחקת בני נוער עולים וותיקים ממעגל הפשיעה ושילובם בקהילה במסגרות נורמטיביות. התוכנית מספקת מענה דרך הרשויות, הקהילה ומוסדות ממלכתיים ליצירת רשת בטחון למניעת התדרדרותו של הנוער העולה והוותיק.
התוכנית החלה לפעול בשנת 2004 ופותחה בראשיתה עבור בני נוער עולים (שנולדו להורים עולים או שעלו בעצמם לישראל כילדים ובני נוער, החל משנת 1990), בהמשך החלה לפעול גם בקרב בני נוער ילידי הארץ. כל שנה, נכנסים לתוכנית כ-500 בני נוער ועד כה השתתפו בתוכנית 2550 בני נוער עוברי חוק, מתוכם 1780 עולים.
הישובים ברחבי הארץ נבחרים על פי קריטריונים של: אחוזי הנוער העולה ביישוב, היקף התנהגות עוברת החוק של הנוער העולה וסל המענים לנערים הקיים ביישוב. עלות המימון ליישוב הינה – 130,000 ₪ .
התוכנית משותפת למשרד הרווחה והשירותים חברתיים, למשרד לקליטת העלייה, ארגון ידידים, משטרת ישראל והקרן לילדים ונוער בסיכון של המוסד לביטוח לאומי.
ייחודה של התוכנית הוא בשיתוף הפעולה הנרחב בין כל הארגונים העוסקים בטיפול בנוער עולה עובר חוק במדינת ישראל – מערכת אכיפת החוק, המשפט, התיקון, החינוך והקהילה. התוכנית מנוהלת על ידי ועדת היגוי ארצית שבה יושבים נציגי כל השותפים. בנוסף לועדות היגוי עירוניות הפועלות בכל יישוב.
התוכנית פועלת במספר מישורים : ליווי אישי לנער ולהוריו – מרכז התוכנית ביישוב עומד בקשר עם הנער ומשפחתו, מגיע לביקור בית ומסייע למשפחה בהבנת התהליך העומד לפניה.
בניית תכנית אישית לכל נער – לכל נער מותאמת תוכנית אישית, התכנית נבנית על פי צרכיו האישיים של הנער ועל פי הסיכון בו הוא נמצא.
חונכות אישית- ישנם סטודנטים המלווים כל נער הזקוק לחונכות אישית צמודה.
עבודה קבוצתית- במסגרת התוכנית מתקיימת עבודה קבוצתית עם בני הנוער, מדי שבוע ותוך שימוש באמצעים יצירתיים כגון: מוסיקה, בעלי חיים, תיאטרון ועוד. בכל קבוצה יכולים להשתתף בין: 25-28 נערים.
התנדבות למען הקהילה - בכל קבוצת סיכויים מתקיים תהליך קבוצתי ו/או אישי של התנדבות למען הקהילה. בני הנוער בוחרים את פרויקט ההתנדבות, מתכננים ומבצעים אותו במשותף.