מרק פטריות חלבי
מצרכים:
1 יח' לקט פטריות למרק של חוות תקוע
מלח ופלפל לפי הטעם
25 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ או 6 בצלצלי שאלוט, פרוסים
50 גרם חמאה או 4 כפות שמן זית
4 כפות קמח
10 כוסות מים רותחים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף (או 2 כפיות רוטב סויה וכפית אחת יין אדום)
1/2 1 כוסות חלב/ מיכל שמנת מתוקה
הכנה:
מטגנים את השום, את הבצל ואת הסלרי בחמאה או בשמן זית, על אש בינונית למשך 6-8 דקות.
מוסיפים את הפטריות (אחרי השרייה) ומקפיצים במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב במשך עוד 2 דקות.
מוסיפים את המים הרותחים, את אבקת המרק (או רוטב סויה + יין אדום), מלח ופלפל ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.
מוסיפים את החלב, ואם רוצים להעשיר יותר אז מוסיפים שמנת מתוקה בלי להרתיח.
מגישים חם ושיהיה בתאבון.