בימים האחרונים קיבלה מתקפה זו מפנה מסוכן: הכנסת אישרה את "חוק החרם", המגדיר כעוולה אזרחית יוזמה לקריאה לחרם כלכלי או תרבותי על ישראל או על גופים הנמצאים בשטחים.
עוד לא יבשה הדיו מכתם מכוער זה בספר החוקים הישראלי וכבר עולה להצבעה היום יוזמה לאישור הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בדבר מימון ובדיקת פעילותם של ארגונים הנוטלים חלק במה שאותם חברי כנסת מגדירים כדה-לגיטמציה של הצבא.
שני אלה מצטרפים לניסיונות להגביל בחקיקה תרומות של ממשלות זרות לפעילות של ארגוני זכויות האדם בישראל וליוזמות חקיקה אנטי-דמוקרטיות נוספות. גם אם יוזמות אלה ייכשלו, אנו צופים שיועלו הצעות אנטי-דמוקרטיות אחרות.
ניסיונות אלה לא ירתיעו אותנו מלהמשיך ולהיאבק למען ההגנה על זכויות האדם בשטחים, כפי שאנו עושים כבר למעלה מעשרים שנה. נמשיך לעקוב, לתעד, לדווח ולפעול נגד הפרות של זכויות האדם בשטחים, ובכלל זה לתבוע דין וחשבון מהרשויות האחראיות להן. המאבק של בצלם הוא מאבק על עתידה של מדינת ישראל. אנו רואים ביוזמות אלה חצייה של קו אדום הסודקת את בסיס הדמוקרטיה הישראלית.
אני רוצה לסיים בנימה אופטימית. מתגברים והולכים הקולות הציבוריים המבינים שהמאבק איננו נחלתם הבלעדית של ארגוני זכויות האדם, אלא נחלת רבים הרוצים בהמשך קיומה של ישראל כמדינה דמוקרטית ומוסרית. יש לחזק מגמה מבורכת זו.
אני קוראת לכל אלה שהדמוקרטיה, זכויות האדם ועתידה של ישראל יקרים להם להשמיע את קולם בעת הזו. אנו עומדים לרשות הציבור באמצעות האתר שלנו, פייסבוק וטוויטר וכן אי-מייל למתן מידע על הפרות זכויות האדם בשטחים. אנו קוראים לכל אחת ואחד לבחור את הדרך בה היא או הוא רוצים למחות נגד הפרות אלה.
הכותבת היא ג'סיקה מונטל, מנכ"ל בצלם