בית הקפה קופי-ענן הממוקם על פסגת הר בנטל (1200 מ' מעל פני הים), בקיבוץ מרום גולן שברמת הגולן ממליץ לפתוח את הבוקר בגביע מוזלי רענן וצבעוני ועשיר בפירות העונה
מתכונים
עוגה לשבועות: מתכון לעוגת שמנת פרורים
סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, מרשימה למראה ולטעם
מתכון: שמפיניון א-לה-גרק
שמפיניון א-לה-גרק, מתכון מיוחד של השפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין, לתבשיל פטריות ביין לבן וירק. "מדובר במתכון שאבי היה מכין לי ואהוב עלי ביותר" מספרת שף שולמן
עוגת גבינה - מתכון לשבועות
מרים הוד ממסעדת בית שלום במטולה ממליצה על עוגת הגבינה מבית סבתא, אותה היא מגישה לאורחי המסעדה
מתכון לשבועות: קיש קממבר וגבינות עיזים
קיש קממבר וגבינות עיזים - מתכון מיוחד, לשבועות או לארוחה חגיגית, של השפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה
מתכון: פנה ארביאטה
פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות
פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות
חמרים לארבעה סועדים:
500 גר' פסטה פנה.
4 כפות שמן זית.
שן שום מעוכה.
פלפל שטה יבש גרוס -לפי הטעם.
800 גר' עגבניות קלופות מרוסקות.
קורט סוכר.
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
4 כפות פטרוסיליה קצוצה.
גבינת פרמג'יאנו מגוררת.
אופן ההכנה:
במחבת עם תחתית עבה שמים את השמן והשום.
מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב.
מרחיקים את השום ומוסיפים פלפל שטה. מגבירים להבה.
כאשר השמן חם מוסיפים את העגבניות והסוכר.
מביאים לרתיחה, עוברים ללהבה קטנה.
מבשלים את הפסטה. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.
מעלים את הרוטב ללהבה גבוהה. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים. טועמים מלח ופלפל.
מוסיפים את הפטרוסיליה, מערבבים ויוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר.
מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה, מלווים בפרמג'יאנו.
מתכון: פילה פורל במעטפת פרמזן
פילה פורל במעטפת פרמזן - מתכון מומלץ לחג השבועות, חג הגבינות והחלב, וכמובן גם לשאר השנה. המתכון באדיבות "דגי הדן", מצרכים ל-4 מנות
מתכון: שיפודי שישמיקס אוריינטאליים על האש
לקראת יום העצמאות ועונת "על האש" מציעים במסעדת כפר הנופש "נופי גונן" בקיבוץ גונן בגליל העליון מתכון מקורי ומרענן של שף יפתח צפריר - שיפודי שישמיקס אוריינטאליים
על האש צמחוני - מתכון חציל וסלמון על האש
מיוחד ליום העצמאות - לצמחונים אוכלי דגים וכל מי שרוצה לגוון בין בשר לבשר - חציל ודג סלמון על גחלים בממרח פלפלים קלויים, מתכון ממסעדת הדגים בעין גב
מתכון: פילה דניס בחליטת דובדבנים לצד פירה סלרי
פילה דניס מוגש ברוטב וויניגרט של חליטת דובדבנים, לצד פירה סלרי בחמאה. במתכון זה, של שף יוסי אלסברג משמשת חליטת הדובדבנים ליצירת רוטב ויניגרט פירותי וארומטי, ולהעשרת הפירה בטעם מפתיע ומקורי, ללא צורך בשימוש מסורבל ויקר בפרי הדובדבן
סטייקים על האש: המדריך לסטייק המושלם
לקראת יום העצמאות ועונת על האש : טיפים לצליית סטייקים על האש, מאת מומחי רשת מסעדות אל גאוצ'ו
מתכון: "חוביזה חם" - תבשיל עלי חוביזה
תבשיל עלי חובייזה חמים - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
תפוחי אדמה - איזה מתאימים לצ'יפס, ואיזה לקומזיץ?
יום העצמאות ול"ג בעומר הם ימי החג של תפוחי האדמה שעולים על המוקד בקומזיצים ברחבי הארץ. בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דוקא לגבי מי שעומד במרכז הקומזיץ – תפוח האדמה - נעשית לעיתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי להקדיש גם לבחירת תפוח האדמה תשומת לב כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים
מתכון: סלט ירקות ערבי
סלט ירקות - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
מתכון: חציל בלאדי עם טחינה ירוקה
מתכון: חציל בלאדי עם טחינה ירוקה - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור